8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Erzurum'un ilk kadın tavuk dönercisi

Erzurum'da Sosyal Riski Azaltma Projesi'nden (SRAP) aldığı 6 bin 600 YTL krediyle kendi işini kuran Nezahat Özdemir (36), kentin ilk kadın tavuk dönercisi oldu. 

İnşaatlarda kalıp işçisi olarak çalışan eşi Ahmet Özdemir'e (39) destek olmak amacıyla iş arayan Nezahat Özdemir, bir komşusunun tavsiyesi üzerine hazırladığı börekçi dükkanı projesini 2005'in Aralık ayında SRAP'a verdi. Onaylanma sürecinde bazı sorunlar yaşayan ve bir ara ümidini kaybeden Nezahat Özdemir, projesinin kabul edilmesi üzerine geçtiğimiz Ağustos ayında SRAP'tan aldığı 6 bin 600 YTL kredi ile iş yerini açtı. 

Gez Mahallesi'nde açtığı Nazom Tavuk Döner Börek Baklava ve Mantı Salonu ile gıda sektörüne giren Özdemir, aynı zamanda Erzurum'un ilk kadın tavuk döner ustası oldu. Küçücük dükkanında eşinin yanı sıra iki kişiyi daha istihdam eden Özdemir, kendisini tavuk döner başında gören müşterilerin başlangıçta bu durumu yadırgadığını ama sonradan alıştığını söyledi. 

Küçük bir krediyle başlayan iş kadınlığında eşiyle birlikte ailesinin geçimini sağlayan Özdemir, "Yaşadığımız zor günlere rağmen hiç bir zaman ümidimizi kaybetmedik. Çoğu günü parasız, pulsuz geçirmemize karşın çocuklarımız için mücadele ettik. Hazırladığım proje kabul edilince aldığım krediyi hemen değerlendirdim. Açtığımız iş yerinde çok çalışarak, gece gündüz demeden gelen siparişleri yetiştirmeye çalıştım. Şu an işlerimiz çok iyi. Aldığım krediyi üç yılda geri ödedikten sonra, işleri büyütmeyi düşünüyorum. Bu sayede işçi sayısını da artırabilirim." dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 16:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?