7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum'un umudu çağrı merkezleri

Sanayi sektöründe beklenen gelişmeyi sağlayamayan Erzurum, çağrı merkezi üssü olmayı hedefledi.

Erzurum Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Müdürlüğü, çağrı merkezleri için 160 dönüm arazi tahsisi çalışması yaparken, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ise nitelikli eleman yetiştirmek için kolları sıvadı.

Erzurum'da daha önce kurulan Turkcell Çağrı Merkezi'nde bin 200 Finansbank Çağrı Merkezi'nde de 250 kişinin istihdam edildiğini belirleyen ETSO ve EOSB, bu konuda çalışmalara ağırlık verdi. Sağlık Bakanlığı'nın da Erzurum'da çağrı merkezi kurmayı planlaması üzerine ETSO, buralarda görev yapacak nitelikli eleman yetiştirmek için kurslar düzenledi. Bu amaçla yapılan kurslarda 800 kişiye başarı belgesini veren ETSO, 5 bin kişiyi bu konuda yetiştirmeyi planlıyor.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Cindilli, Erzurum'un son yıllarda çağrı merkezlerinin tercih ettiği bir il olduğunu belirterek, "İlk olarak ilimizde faaliyete geçen Turkcell Çağrı Merkezi'nin ardından Finansbank kendi çağrı merkezini kurdu. Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye genelinde 4 ilde kuracağı çağrı merkezinin birini de Erzurum'da yapacak olması bizi de hareketlendirdi. Çağrı merkezi eleman kursu açtık. Kursa 5 bin kişi müracaat etti. Şu ana kadar kursa katılan 2 bin kişiden 800'ü başarı belgesi
aldı. Amacımız, ilimizde açılacak çağrı merkezlerine eleman yetiştirmektir" dedi.

Erzurum'un bir çağrı merkezi üssü olması için Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni parseller açmanın zaruri bir hal aldığını belirten EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Ali Yardımcı, 160 dönümlük bir araziyi çağrı merkezlerine tahsis edilmek üzere planladıklarını bildirdi. 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin yanında bulunan araziyi çağrı merkezi kuracak olan firmalara vereceklerini vurgulayan Yardımcı, şu ana kadar iki firmanın çağrı merkezinin faaliyete geçtiğini hatırlattı. Organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak yatırım yapacak bütün firmalara gereken yardımı yapmaya hazır olduklarını kaydeden Yardımcı, bölgenin her türlü alt yapısının da hazır olduğunu belirtti.

İSTİHDAM KAPISI
Erzurum'da ilk kurulan Turkcell Çağrı Merkezi'nde bin 200, Finansbank Çağrı Merkezi'nde ise 250 kişi istihdam ediliyor. Finansbank Çağrı Merkezi, tam kapasiteyle çalışmaya başladığı zaman 700 kişi istihdam edilecek. Sağlık Bakanlığı'nın Erzurum'da kuracağı çağrı merkezinde yaklaşık bin 300 kişiyi çalıştıracak olması sebebiyle çağrı merkezlerinin bölgenin yeni istihdam kaynağı olacağını belirten ETSO Başkanı Cindilli, bu konuda eğitim çalışmalarının süreceğini kaydetti.

DOĞU'NUN EN BÜYÜK İSTİHDAM KAYNAĞI
Erzurum Bilgi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şener, bin 200 kişinin görev yaptığı Türkcell Çağrı Merkezi'nde yıl sonuna kadar istihdam edilenlerin sayısının bin 500'e ulaşacağını bildirdi. 2009 yılında bu rakamın 2 bine çıkacağını belirten Şener, çağrı merkezinin doğunun en büyük istihdam kaynağı haline geldiğini söyledi. Çağrı Merkezi'nin sadece Erzurumlu gençlere değil, bölge illerindeki gençlere de istihdam sağladığını aktaran Şener, işsizlik sorununa da önemli çözüm getirildiğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 16:07:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?