6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Eşek sırtında su taşıdılar

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde şehir şebekesi ana arterinde aşırı soğuk sebebiyle oluşan arıza ilçe sakinlerini 3 gün susuz bıraktı.


Arızanın onarılmasına çalışılırken, vatandaşlar su ihtiyaçlarını ilçe merkezine yakın olan Şoğer’in deresi mevkiinden eşeklerle ve sırtlarında bidon taşıyarak karşıladılar. Bu arada ilçe belediyesi ve Oltu ilçe belediyesi itfaiyeleriyle getirilen su vatandaşlara dağıtıldı.


Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan; “İçme suyumuzun ana hattında meydana gelen arızayı bütün çabalarımıza rağmen bir türlü çözemedik. Sayın valimiz, kaymakamımız, Jandarma Bölük Komutanı’mız ve memurumuz, işçimiz esnafımızın yardım ve çabalarıyla şu an suyumuzu akıtmak üzereyiz. Artık şebekemiz miadını doldurmuştur. Bunun yenilenmesi gerekiyor. Bölge sarp bir bölge olduğu için 4,5 kilometre yaya gelmek zorundayız. Bir boru arızasında 12 kişiyle bir boruyu ancak şebeke hattına götürebiliyoruz. Beldes kapsamında yetkililerden yardım ve destek istiyoruz. Halkımızın 3 gündür sabrederek bizlere yardımcı oldukları için hepsine teşekkür ediyorum 3 gündür kendi itfaiye aracımla Oltu Belediyesi’nin itfaiye araçlarıyla ilçe sakinlerinin kısmen de olsa acil ihtiyaçları için su getirdik.” dedi.


İlçe Kaymakamı Mehmet Gök de “Her ne kadarda suyumuz, şu an akmış olsa da su şebekesinde ciddi bir sorun vardır. 35 – 40 yıl önce yapılan şebekenin bir an önce yenilenmesi gerekiyor. Şebeke hattına araç yolu yapılması gerekiyor, 3 gündür şehir merkezine su gitmiyor Susuz bir hayat olmaz, su hayat demektir, suyun olmadığı yerde temizlik yoktur, hijyen yoktur. Kısacası susuz hiçbir şey olmuyor.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 12:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?