4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Eşinin böbreğiyle hayat buldu

EŞİNİN BÖBREĞİ İLE İKİNCİ BAHARINI YAŞIYOR

Iğdır'da oturan Lütfiye Çetin, 27 yıllık eşi AllAhverdi Çetin'e 3 çocuktan sonra böbreğini de verdi. Eşinden aldığı böbrekle ikinci baharını yaşadığını söyleyen Allahverdi Çetin, "Lütfiye'yi çok seviyorum. O canıma can katıyor" dedi.

Hastalığı nedeniyle çalıştığı Iğdır Belediyesi'nden malülen emekli olan 3 çocuk ve 3 torun sahibi 49 yaşındaki Allahverdi Çetin, 6 yıldır çektiği acıları eşi Lütfiye sayesinde dindirdi.

27 yıl aynı yastığa baş koyduğu eşine hiç tereddüt etmeden tek böbreğini verdiğini söyleyen 59 yaşındaki Lütfiye Çetin, "Birbirimizi severek evlendik. 27 yıl boyunca bana bir dost, eş ve arkadaş olan eşimle küçük tartışmaların dışında hiç bir kavgamız olmadı. Son 6 yıldır yakalandığı böbrek hastalığı nedeniyle gözümün önünde eriyip, gidiyordu. Onun bu hali beni de çok üzüyordu. Yaptırdığım testlerde kendisine böbreğimi verebileceğimi öğrenince hiç düşünmeden 27 yıl öncesi gibi 'evet' dedim. Onu böyle sağlıklı görmek beni çok sevindiriyor" diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Organ Nakli Eğitim-Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde Prof. Dr. Yalçın Polat ve ekibi tarafından yapılan operasyonla böbreğe kavuşan Allahverdi Çetin, ikinci baharını yaşadığını söyledi. Allahverdi Çetin, "Şu an dünyanın en mutlu erkeği benim. Çünkü beni ölümüne seven bir eşim var. Bende onun için seve seve canımı veririm. Allah kendisinden razı olsun" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 11:51:01
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 12:09:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?