7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

ESKİ'den çeşme inşaatlarına devam

ESKİ, CENNET ÇEŞMESİ’NİN SUYUNU HİLALKENT’E KADAR ULAŞTIRACAK

Büyükşehir Belediyesi Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü, şehrin çeşitli noktalarına çeşme inşa etmeye devam ediyor.

ESKİ, Menderes Yeraltı Otoparkı’nın inşaatı sırasında bulunan 70 litre/saniye debiye sahip memba sularının yolları dikkate alınarak, şehrin değişik bölgelerinde halkın istifadesine sunmak amacıyla yeni çeşmeler ekleyerek suları akıttı.

ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, Menderes Yeraltı Otopark inşaatı öncesi suyu kesilen Cennet Çeşmesi'nin onarılıp, suyunu da daha kaliteli ve daha temiz bir şekilde halkın hizmetine sunduklarını belirterek, “Bölgedeki diğer çeşmelerin düşük olan su miktarının da bulunan yeni su kaynağı ile saniyede 70 litreye çıkarılmıştır. Fazla suyun ziyan olmaması için Müceldili Konağı yanında yaptırılan su deposuna taşınan kaynak suyu buradan da çeşmelere verilmiştir. Kesilen çeşmeler yeniden akıtılırken, Lalapaşa Cami önü ve Taşhan yanında yapılan çeşmeleri daha önce halkın hizmetine sunmuştuk.” diye konuştu.

Ayrıca orijinali ortaya çıkarılan Cennet Çeşmesi'nin ise, restore edilmesinden sonra halkın istifadesine sunulduğunu belirten Genel Müdür Ertek, “Mehmet Zahid Kotku Camii önü, Aşkale garajı ile birlikte Emek Apartmanı önü ve İstasyon Meydanı kesimine yapılan yeni çeşmeleri de hizmete sunduk. Cennet çeşmesi suyunun bu yeni çeşmelerle birlikte yapacağımız 11 yeni çeşmeye de kaynak olacak ve Hilalkent’e kadar bu suyu ulaştıracağız.“ diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 18:57:04
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 19:03:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?