4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Esnaf 2011’den umutlu

ESNAF 2011’DEN UMUTLU

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EESOB) Başkanı Rasim Fırat, 2010 yılında Erzurum’da ekonomik yönden olumlu gelişmelerin yaşandığını belirtti.

ESOB Başkanı Fırat, 2010 yılının ekonomik açıdan bir değerlendirmesini yaptı. Başkan Fırat, 2010 yılının ikinci altı ayında özellikle 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yapılan tesislerden dolayı büyük bir canlılık yaşandığını gözlemlediğini söyledi. Tesislerin inşaat aşamasında; inşaatlar için kullanılan malzemelerin şehir esnafından sağlandığını, bu sebeple başta inşaat sektörü olmak üzere, birçok sektörde canlanma olduğunun altını çizen Fırat, yaşanan bu gelişmenin, esnaf ve sanatkarlara olumlu yönde yansıdığını kaydetti.

UNIVERSIADE BAŞLAMADAN ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Universiade öncesi şehirde organize edilen programların şehir esnafına olumlu yönde etki ettiğini belirten Fırat, “2010 yılında ekonomik açıdan yaşadığımız olumlu gelişmelerin temelinde, aslında 2011 Kış Oyunları var. Özellikle hazırlık yılı olması nedeniyle şehirde yoğunluk kazanan sosyal ve ekonomik canlılık, doğrudan ve dolaylı olarak esnafın yüzünü de güldürdü. Şehre kazandırılan her bir tesis, finans hareketine imkan sunması bakımından ekonomiye yansıdı. Oyunlar öncesi yapılan çeşitli organizasyonlar şehir esnafının yüzünü güldürdü. Taksiciden otelcisine, hediyelik eşya satıcısından lokantacı esnafımıza kadar birçok sektörde canlılık oldu” şeklinde konuştu.

ESOB’UN 2011 BEKLENTİLERİ

ESOB Başkanı Rasim Fırat, 2011’in Erzurum ekonomisi açısından daha verimli geçeceğine inandığını söyledi. Başkan Fırat, 25’incisinin Erzurum’da gerçekleştirileceği Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın şehir ekonomisine büyük katkı sağlayacağını, kentin kapılarının dünyaya açılması için de önemli bir fırsat olacağına kaydetti. Fırat, “Erzurum’un ekonomisi, küçük çaplı mali çalkantılardan hemen etkilenebildiği gibi, olumlu yöndeki hareketlenmelerden de çok çabuk pay sahibi oluyor. Şehrimizde esnafımızın hareket kabiliyetinin hangi düzeyde olduğunu ve ekonomik temellerin hangi sektörlere dayandığını hepimiz biliyoruz. Esnaf ve sanatkarlarımız, bu şehrin bel kemiğini oluşturuyor. Esnafın kısmen de olsa hareketlenmesi demek, önünü görmesi ve sıçrama yapabilmesi açısından büyük önem taşıyor. Oyunlarla birlikte şehri saracak olan sinerji, esnafımızın yüzünü güldürecektir.” ifadelerini kullandı.

ESNAF ARTIK KREDİ BULMAKTA ZORLANMIYOR

Bankalarla yapılan kredi protokolleriyle birlikte esnafın uygun kredi bulma sorununu çözdüklerini dile getiren ESOB Başkanı Fırat, esnafa özel olarak uygulanan kredilendirme programlarındaki değişiklikler, faizlerin düşürülmesi ve beraberinde kredi limitlerinin artırılmasının, piyasalara giren sıcak paranın artış göstermesine neden olduğunu söyledi. ESOB Başkan Fırat, “ Bankalarla yaptığımız protokoller neticesinde esnafımız daha uygun faiz aralığında kredi kullanmaya başladı.” dedi.

2011’DE EĞİTİM ÇALIŞMALARINA HIZ VERECEĞİZ

Hazırladıkları projelerle hem işsizlere iş imkanı, birliğe kayıtlı esnafa işlerini ilerletmeleri yönünde eğitim vermeye hazır olduklarının altını çizen ESOB Başkanı Fırat, “ Bundan sonra bilinmelidir ki Erzurum Esnaf Odaları Birliği; hem üyelerimize kendi alanlarında, hem de işsizlerimize istihdama yönelik eğitim vermeye her an hazır durumdadır. İşsiz gençlerimize yönelik hazırladığımız bir projemizi 10 Ocak itibariyle hayata geçiriyoruz. 60 kişiye 16 gün süreyle mesleki eğitim vereceğiz. Kurs neticesinde işsizlerimiz kendi işyerlerini açabilecek.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na sunduğumuz ve kabul gören ‘Büyüyen Erzurum’un Gelişen Esnafı’ isimli projemizle de birliğimize kayıtlı esnafımıza eğitim vereceğiz. Bir kaç gün içinde projenin protokolünü gerçekleştirilip eğitim çalışmalarına başlayacağız.” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2011 Salı 17:18:02
Güncelleme :4 Ocak 2011 Salı 17:32:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?