8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Esnaf derneğine konserli açılış

ESNAF DERNEĞİNE KONSERLİ HALAYLI AÇILIŞ

Erzurum Mahallebaşı-Gülahmet Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (MAGESDER) düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı. Açılış öncesi düzenlenen konserde esnaf halay çekti, gönüllerince eğlendi.

Mahallebaşı semtinde kurulan MAGESDER dernek binası bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Mahallebaşı meydanında düzenlenen programda Erzurumlu Türk halk Müziği Sanatçısı Murat Yıldız hemşerilerine unutulmaz bir konser verdi. Törende hareketli türkülerde kol kola halay çeken esnaf hafta sonunda stres attı.

Törenin açılış bölümünde konuşan MAGESDER Başkanı Abdurrahman Oğuz, bölge esnafının sorunlarını ilgili mercilere iletmek ve esnaf arasında birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla böyle bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. Mahallebaşı bölgesinde TEDAŞ, PTT ve banka şubelerinin kurulmasını isteyen Oğuz, Erzurum’a kurulması planlanan ikinci üniversitenin de şehrin doğu bölgesine kurulması gerektiğini ifade etti.

Büşra Tandoğan isimli öğrencinin mahallebaşının tarihini anlatan konuşmasının ardından Halk oyunları gösterisi yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılış programında konser veren Murat Yıldız, davetlilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sondu. Dernek binası önünde halay çeken esnaf üyeler renkli görüntüler oluşturdular.

Dernek binasının açılmasının ardından konser programına devam edildi. Açılış törenine Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu arada Dernek Başkan Oğuz tarafından İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez’e kurumsal çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

ESNAF DERNEĞİNE KONSERLİ HALAYLI AÇILIŞ
ESNAF DERNEĞİNE KONSERLİ HALAYLI AÇILIŞ
ESNAF DERNEĞİNE KONSERLİ HALAYLI AÇILIŞ
ESNAF DERNEĞİNE KONSERLİ HALAYLI AÇILIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2010 Cumartesi 16:15:01
Güncelleme :12 Haziran 2010 Cumartesi 18:21:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?