4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Esnaf siftah bile yapamıyor!

Erzurum’un Pasinler ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Turgut Bakır, ilçe esnafının siftah yapmadan işyerini kapattığını, çiftçilerin ise büyük sıkıntılar içerisinde tarlasını ekebildiğini kaydetti.


Pasinler’de kötü olan ekonomik durumun krizle birlikte dibe vurduğunu belirten TSO Başkanı Bakır, siftah edemeyen esnaf ve ticaret erbabının çek ve senet ödemesinde güçlük çektiğini, tarım ve hayvancılıkla uğraşan kesiminde benzer problemler yaşadığını belirtti. Çiftçilerin gübre alımında veya tarla ekimi sırasında borçlanarak iş yaptığını vurgulayan Bakır, ekonomide gidişatın iyi olmadığını söyledi.


Pasinler ilçesinde işsizliğin de çok büyük bir sorun olduğuna değinen Bakır, “İlçemizde işsiz gençler ailelerine destek olmak yerine maalesef yük olmaktadır. Askerliğini yapıp dönen gençlerimiz halen ailelerinden harçlık olmak zorunda olduğundan bu durum gençlerimizi bunalıma sürüklemektedir. Bu bölgeye mutlak suretle el atılması gerekiyor.

Seçtiğimiz mahalli yöneticilerimizin hükümet yetkililerinden bir şey talep ettiği zaman yetkililerin onlara ağlamayın kendi yağınızla kavrulun gibi ifadelerini basından okuyoruz. Ancak şurası unutulmamalıdır ki ağlamayana emzik vermiyorlar. Batıdakiler ağladığı zaman hükümetlerden hemen destek alıyorlar, bunun ispatı ise aramızdaki gelişmişlik farkından belli değil mi?”dedi.
Başkan Bakır, ilçenin işsizlik sorununun çözümü için bölge milletvekillerinden destek beklediklerini bildirdi.
 

İha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 17:19:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?