4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Esnafa modern hizmet binası

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Birliği yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı.


Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ tarafından bugün açılışı gerçekleştirilen törene Erzurum Valisi Sami Bulut, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Coşkun, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, İl Genel Sekreteri Selami Altınok, İlçe Belediye Başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, oda başkanları ve çok sayıda esnaf katıldı.


Törenin açılış konuşmasını yapan Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Rasim Fırat, 425 metrekare alan üzerine yapılan hizmet binasının bodrum dahil 9 katlı olduğunu ve maliyetinin 2.8 milyon lira olduğunu söyledi.


Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise açılış töreninde yaptığı konuşmada temel atma törenine katıldığı Erzurum Esnaf sarayının açılış törenine de katılmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Kendisinin de Erzurumlu olduğunu ve dadaş olmaktan her zaman gurur duyduğunu söyleyen Palandöken, esnafın küresel kriz karşısında zor günler yaşadığını söyledi. Türkiye’nin krizi en az hasarla atlatacak ülke olacağını öne süren Palandöken, hükümetin esnafa yönelik desteklerini artırmasını istedi. Esnafın kriz karşısında dirençli olması için halkın alım gücünün artırılması gerektiğini ifade eden Palandöken, gelişen teknoloji ve dönüşüm karşısında esnaf ve sanatkarın çok daha fala desteğe ihtiyaç duyduğunu kaydetti.
Sağlık Bakanı prof. Dr. Recep Akdağ ise, konuşmasında yaşanan ekonomik kriz karşısında kendimize olan güvenimizin çok daha fazla olması gerektiğini belirterek, “Dünyayı kasıp kavuran kriz karşısında Türkiye gerçekten ayakta durabilmeyi başaran az sayıdaki ülkelerden biri. Krizin etkilerinin önümüzdeki günlerden itibaren azalacağına inanıyorum. Yapmamız gereken kendimize güvenmek ve geleceğe umutla bakmak” diye konuştu.
Esnaf ve sanatkarlar Birliğinin Gez Mahallesi’nde yapılan yeni hizmet binası daha sonra Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken tarafından açıldı.
Açılış sonrasında hizmet binasını gezen Sağlık Bakanı Akdağ’a Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Rasim Fırat tarafından altın işlemeli Oltu Taşı Tesbih ve plaket verildi. Bakan Akdağ, aldığı hediye karşısında memnun olduğunu dile getirerek, Erzurum’un hazinesi durumunda olan Oltu Taşı ürünlerinin Türkiye’nin her bölgesine dağılması için tanıtım çalışmalarının yapılmasını istedi.

İha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 17:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?