8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Esnafın sertifika sevinci

DİL KURSUNA KATILANLAR SERTİFİKALARINI ALDI

Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı ücretsiz yabancı dil kursunu başarıyla tamamlayanlara, sertifikaları verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 25 gün süren İngilizce kursuyla esnafın Kış Oyunları kapsamında kente gelecek turist ve sporculara daha iyi hizmet vermesini amaçladıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2011 Universiade öncesinde Taşhan esnafına yönelik İngilizce kursu düzenlendi. Oltu Taşı tespih ve turistik eşya satıcılarına yönelik düzenlenen ve 25 kişinin katıldığı kursu başarıyla tamamlayan esnafa sertifikaları verildi. Oltu taşı tespih ve turistik eşya satıcıları ile Taşhan esnafına yönelik günde 2 saat olmak üzere 25 gün süreyle İngilizce kursu verildiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “2011 UNİVERSİADE kapsamında şehre gelecek turist ve sporculara daha iyi hizmeti verebilmek için bu kursu düzenledik. Pratik konuşma konusunda eğitim alan kursiyerler, tam olarak İngilizce konuşmasalar da gelen misafirlere ‘Hoşgeldiniz’ diyebilecek, turisti anlayabilecek meramını anlatabilecek” dedi.

Erzurum’a gelen turist sayısının arttığını, esnafın turistle daha kolay iletişim kurması için böyle bir çalışma yaptıklarını ifade eden Küçükler, İngilizce bilen esnaf sayısının artırmaya çalıştıklarını söyledi.

DİL KURSUNA KATILANLAR SERTİFİKALARINI ALDI
DİL KURSUNA KATILANLAR SERTİFİKALARINI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 14:13:04
Güncelleme :6 Ekim 2010 Çarşamba 18:17:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?