6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

ESOB Başkanı'ndan kriz açıklaması

Erzurum Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, Türkiye’nin bugüne kadar bir çok ekonomik krizi atlatmayı başardığını, son krizden de başarıyla kurtulabileceğini söyledi. 

2001’de yaşanan kriz sonrası alınan tedbirler sayesinde Türkiye’nin fazla etkilenmediğini belirten ESOB Başkanı Rasim Fırat, “Biz Avrupa ülkelerine göre biraz daha şanslıyız. Bunda 2001 krizi sonrası alınan tedbirlerin etkisi çok fazla. İnşallah biz diğer ülkeler gibi krizi büyük yaşamayacağız.”dedi. 

Krizle ilgili iyi niyetli görüşlerin yanısıra esnaf ve tüccarlarında tedbirli hareket etmelerini isteyen Fırat, “Bölge esnafımız ve tüccarımız ayakları yere basarak hareket etmeli. Bu ortamda çok fazla borca girmeden faaliyetlerini sürdürmeli. İş kuracak insanlarımız ise en az yüzde 50 sermaye ve yüzde 50 borçlanarak çalışmaya.başlamalı. Sermayesi olmayanların borçlanarak ayakta durmaları çok zor olur.”diye konuştu. 

GÜNDE 5-10 KEZ FİYATLAR DEĞİŞİYOR
Tüm dünyayı etkileyen ekonomik krizin Erzurum’da altın piyasasını da olumsuz etkilediğini vurgulayan Fırat, günde 5-10 kez altının gram fiyatında değişiklik olduğunu belirtti. Altın fiyatının 40 YTL’ye dayandığının altını çizen Fırat, kuyumcu esnafına sattıkları kadar mal almaları tavsiyesinde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 18:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?