7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

ESOB’da seçim 2 Mayıs’ta

ESOB’DA SEÇİM 2 MAYIS’TA

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin başkanlığı için yapılacak olan seçimin tarihi belli oldu. ESOB Yönetim Kurulu, 2 Mayıs’ta Olağan Genel Kurul toplantısını yapma kararı aldı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, Yönetim Kurulu ve birliğe bağlı meslek odalarının başkanlarıyla birlikte bugün bir basın toplantısı düzenledi. Erzurum’da Ocak ayından beri devam eden meslek odaları seçimlerinin tamamlandığını belirten Fırat, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin seçim tarihini de kararlaştırdıklarını açıkladı. Başkan Fırat, 2 Mayıs 2010 Pazar günü birlik seçimlerini gerçekleştireceklerini bildirerek, seçimlere, kendisinin de yeniden aday olarak gireceğini kaydetti.

İDDİALARA CEVAP VERDİ

Öte yandan ESOB Başkanı Rasim Fırat, geçtiğimiz günlerde Matbaacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca’nın, kendisi ve yönetimi hakkında ileri sürdüğü iddialara da cevap verdi. Avrupa Birliği (AB) hibe fonları çerçevesinde açılan Oltu Taşı ve Gümüş Takı Tasarımı kurslarında bir takım yolsuzluklar yaptıkları ve zimmetlerine para geçirdikleri yönündeki iddiaları, iftira olarak değerlendiren Fırat, “Bu hususun yargıya intikal ettiği ve bir takım davaların açıldığı doğrudur. Ne ben ne de Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımın hiçbirisi, iddia edilen fiillere bulaşmamıştır. Bu durum, müfettiş raporlarıyla da sabittir.” dedi.

Zimmet suçlarına, Ağır Ceza Mahkemeleri’nin bakacağına dikkati çeken Fırat, “Halbuki bu husustaki davalara 3. ve 4. Asliye Mahkemeleri bakmaktadır. Müfettiş raporunda, 36 bin 164 bin Euro tutarındaki paranın, kursta kullanılmak yerine, birlik binasına harcanarak amacı dışında bir kullanım tespit edilmiştir. Bunun karşılığı da, ilgili kanunlarda ‘güveni ve görevi kötüye kullanma’ şeklinde karşılık bulmuştur. Kaldı ki, bu para da, Merkezi İhale ve Finans Birimi’ne taksitler halinde geri ödenmektedir. Bizim tek kabahatimiz işte budur” diye konuştu.

Matbaacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca’yı, hem kendisi, hem de Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarının ayrı ayrı dava edeceğini de dile getiren Rasim Fırat, “Kendisine ilk cevabı önce biz seçimde vereceğiz. Bizi rencide ettiğinden dolayı hukuki cevabı ise, kendisine yargı verecek” diye konuştu.

ESOB’DA SEÇİM 2 MAYIS’TA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 17:39:04
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 17:44:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?