8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

ESOB’da seçim heyecanı

ESOB’DA SEÇİM HEYECANI

Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nin seçimleri öncesinde başkan adayları destek turlarına çıktı.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği seçimlerine sayılı günler başkan adayı Hikmet Karaca, 2010 yılının esnafın yılı olacağını söyledi. Daha güçlü bir kadroyla göreve talip olduklarını ifade eden Karaca, yıllardan beri esnafın içerisinde olduklarını ve sıkıntıları çok iyi bildiklerini ifade etti.

Seçilmeleri halinde plan ve projeleri hayatiyete geçireceklerini ifade eden Karaca, “Önümüzdeki günlerde yapacağımız seçimde hizmet bayrağını devraldığımız takdirde, esnafımız, sivil toplum örgütlerimiz ve bir bakanımızla birlikte sorunları ortaya koyacağız. Bu sadece Erzurum için değil bölgesel olarak düşünüyoruz. Çünkü bölgemizdeki esnafımızın çok ciddi ekonomik sorunlarla karşı karışıya olduğunu biliyoruz. Birçok esnafımız siftah edemediği için kapısına kilit vurmuştur. Bu yüzden yıllardır oda başkanlığı yapan biri olarak odalarımızın ve esnaflarımızın sıkıntılarını çok iyi biliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde odalarımızın daha da güçlenmesi için çaba göstereceğiz. Odalarımız ne kadar güçlü ve etkili olursa esnaflarımızın sıkıntıları o derece kolay çözülür. Oturan bir başkan değil, mücadeleci bir başkan olacağım” dedi.

ÇABAMIZ ESNAF İÇİN

Geçtiğimiz günlerde hükümetin küçük esnaf için açıkladığı ‘Esnaf Paketi’nin güzel bir gelişme olduğunu ve bu konunu ayrıca takipçisi olacaklarını ifade eden Karaca, “Ticarette küçük kalarak büyümek mümkün değildir. Bu yüzden esnafımızı bir araya getirip, sunulan tüm imkânlarda yararlanmalarını sağlayacağız” dedi.

Seçimden galip gelindiği andan itibaren çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan Adayı Hikmet Karaca, “Esnaf paketinde vergi muafiyeti, finans ve kredi başta olmak üzeri birçok önemli konuyu içerisine almaktadır. Esnaf için yapılan bu fırsatı çok iyi değerlendireceğiz. Çünkü 2009 yılı esnaf için pekte iç açıcı olarak geçmedi. Sıkıntılarımızın başında iç piyasanın darlığıdır. Özellikle paranın bankalar arasında dolaşımı piyasaya yansımıyor. İkincisi, hükümet tarafından sanayici ve tüccara verilen destek ve teşviklerin esnaflar için verilmemesidir. Bağ-Kur ve SSK primleri, enerji indirimi, sosyal güvence gibi konularda esnaf hükümetten destek göremedi. Ama geçtiğimiz günlerde hükümetten açıklanan esnaf açılımı haksız rekabetin giderilmesini, belli kuralların getirilmesini ve sanayici ve tüccara verilen destekten esnafında yararlanması sağlanmış olacak” şeklinde konuştu.

“2010’U ESNAF YILI İLAN EDECEĞİZ”

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin seçimleri öncesinde belirtilen çalışmaların sadece çok küçük bir kısmını kapsadığını dile getiren Karaca, hükümetin vermiş olduğu destekten yararlanıp, 2010’u esnafın yılı olarak ilan edeceklerini söyledi.

Krizden en fazla esnafın etkilendiğini ifade eden Karaca, “Biz 2010 yılının esnaf yılı olmasını temenni ediyoruz. Ekonomik düzende yer alan pastadan adil dağıtım yapılmasına ve paylaşılmasına ihtiyacımız var. Paylaştıkça yaşam koşulları iyileşir, hayat standardımız yükselir. Dolayısıyla artan kazanç vergi, SSK gibi birçok kalemde ödeme gücümüzü de artırır. Adil gelir dağılımı, kazanç, huzur ve tahsilâtın ödenmesini kolaylaştırır. Bu da hem esnafımıza hem de devletimize yansır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 09:57:01
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 10:00:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?