4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Esrar operasyonuna 10 tutuklama

Erzurum şehir merkezinde okul önleri ve sokaklarda uyuşturucu satan bir çete çökertildi. Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonda olayla ilgileri olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 22 kişiden 10'u tutuklanarak cezaevine konuldu.

Erzurum'da uyuşturucu satıldığı ihbarı ile harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri bir çeteyi izlemeye başladı. Yaklaşık bir ay izlenen 22 kişi önceki gün başlatılan operasyon çerçevesinde sabah saatlerinde evlerinde gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 12 kilo 200 gram esrar maddesi, 2 adet uyuşturucu tablet, 1 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda çeşitli çap ve markalarda dolu fişek ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 10 zanlı adliyeye sevk edildi. Aralarında çete liderinin de bulunduğu 10 kişi 'uyuşturucu madde ticareti yapmak, kullanmak, bulundurmak ve nakil etmek' suçlarından tutuklandı. Diğer 12 zanlısın ise emniyetteki sorgusu devam ediyor. 12 zanlının yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Polisin çökerttiği çetenin özellikle okul önlerinde çocuklara uyuşturucu satmaya çalıştıkları belirlendi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 10:42:01
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 11:26:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?