4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Et fiyatları tırmanıyor

ET FİYATLARI TIRMANIŞTA

Hayvan üretiminin azalması ve yükselen maliyetler dolayısıyla et fiyatları son dört ayda yüzde 80 oranında artış gösterdi. Erzurum’un Horasan ilçesinde kasaplar, et fiyatlarının yaşanan ekonomik kriz , büyük ve küçükbaş hayvan sayısının azlığı ile doğru orantılı olduğunu belirttiler.

Bir yıl önce kırmızın etin 10 TL’den satıldığını dile getiren kasaplar bu yıl canlı hayvan azlığından ve fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayı kesim yapamadıklarını belirttiler Et fiyatlarının artmasıyla işlerinde büyük bir düşüşün yaşandığını kaydeden Kasaplar, 1 yıl içerisinde 3 kez zam yapmak durumunda kaldıklarını dile getirdiler.

Geçtiğimiz yıl 10 TL’den satılan etin bu yıl 18 TL’den satıldığını, bu zamlar nedeniyle et tüketiminde oldukça azalma olduğunu ifade eden kasaplar, yoksul kesimin et tüketimini hayal bile edemediğini dile getirdiler.

Bir yıl öncesine kadar günde 15 canlı hayvan kestiklerini belirten kasaplar, hayvan fiyatlarının aşırı derece yükselmesinden sonra 3-5 tane ancak kesebildiklerini söylediler.

Zamlara tepki gösteren vatandaşlar ise artan fiyatlar karşısında alım güçlerinin kalmadığından dert yanarak et yemelerinin hayal olduğunu savundular.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 10:39:04
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 10:43:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?