6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

ETB 2007 yılı faaliyet raporu

Erzurum Ticaret Borsası’nın(ETB) 2007 yılında, yıllık 255 trilyon liralık işlem hacmi ile bölgenin en güçlü borsası olduğu açıklandı.

Erzurum Ticaret Borsası’nın 2007 yılı faaliyetleri açıklandı. ETB’den yapılan açıklamaya göre, yıllık muamele işlem hacmi 2003 yılında 83 trilyon lira iken, 2004 yılında 144 milyon YTL, 2005 yılında 184 milyon YTL, 2006 yılında 374 milyon YTL ve 2007 yılında ise 255 milyon YTL lira olarak gerçekleşti.

ETB Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu, açıklanan faaliyet raporlarının Erzurum ‘un çalışmalarını gösterdiğini belirterek “ Borsa olarak yaptığımız çalışmalar aslında Erzurum adına yapılmış çalışmalardır. Borsa olarak geçtiğimiz yıllarda projelendirdiğimiz ve geliştirdiğimiz projeler Erzurum halkına birer birer yarar sağlamaya devam etmektedir. Borsanın yıllık işlem hacmi bakımından da Erzurum’a büyük katkılar sağlamaktadır. Borsa olarak Erzurum’un kalkınması alanında yapılan çalışmalar geçmişte olduğu gibi bundan sonraki yıllarda da artarak devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Öte yandan , ETB’nin geçtiğimiz yıl yaptığı faaliyetler hakkında da bilgiler verildi. Yapılan açıklamada bu çalışmalar hakkında da şu bilgiler verildi:“ETB öncülüğünde 2005 yılında inşaatına başlanan ve 135 üyenin bir araya getirilmesi suretiyle kurulan ve bölgede bir ilk olarak gösterilen, yaklaşık 10 milyon dolara mal olan İlköncüler Ticaret Merkezi projesi tamamlanarak 2007 yılı itibariyle hak sahiplerine teslim edildiği belirtildi. Bu arada ETB tarafından çiftçilere alternatif gelir kaynağı olarak gösterilen ve AB hibe fonlarından yararlanmak suretiyle Erzurum ve ilçelerine bağlı 10 köyde ekimi Eylül 2006 tarihinde yapılan Tritikale bitki projesi başarı ile tamamlandı, çiftçilee gerekli bilgi , belge ve tohumluklar verildi. Ayrıca Erzurum Ticaret Borsası tarafından geliştirilen her biri 1 milyon euro maliyetli, AB Standartlarında Modern Hayvan Pazarı , Kanola ( Kolza) bitki projesi ve Köy el sanatları projeleri hazırlanarak Avrupa Birliği (AB) ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ‘ye gönderildi. Projelerin bu yıl içerisinde ilgili kurumlardan cevabı bekleniyor. Kardeş okul olarak benimsediğimiz Aziziye ve Halitpaşa ilköğretim okullarında öğrencilere, gıda ve kırtasiye yardımlarında bulunulmuş bununla birlikte her yıl Ramazan ayında gıda paketleri hazırlanarak ihtiyaç sahiplerine teslim edilmiştir.

Bu arada Erzurum Ticaret Borsasının Geçtiğimiz yıl hizmete sunulan 125 kişilik toplantı salonu ise en son teknoloji ile donatılmış olup ,Erzurum’daki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının toplantı ve konferanslarına ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşanmaktadır. 2003 yılı itibariyle borsa da faaliyete geçen satış salonu vasıtasıyla üreticiler hububatlarını gerçek değeri üzerinden satmakta bununla birlikte borsanın bünyesinde kurulan ve Doğunun en kapsamlı özel gıda tahlil ve analiz laboratuarı ünvanını elinde bulunduran laboratuarı ile Erzurum ve bölgedeki üretici ve sanayicinin isteklerine anında cevap vermektedir."

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 17:18:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?