7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Etler yakılarak imha edildi

Erzurum’un Yakutiye ilçesinde polis ve zabıta ekipleri kaçak et operasyonu yaptı. 

Yakutiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği, Büyükşehir Belediye Zabıtasının da destek verdiği kaçak et operasyonunda Tebrizkapı ve Mahallebaşı semtlerinde kaçak kesilen etlere el konuldu. Çevik Kuvvet Polis ekiplerinin de destek verdiği operasyonda onlarca kilo et ele geçirildi. Kaçak etler daha sonra yakılarak imha edildi. 

Bütün önlemlere rağmen kaçak kesimin devam etmesinin üzücü olduğunu belirten Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, vatandaşların kaçak kesime itibar etmemelerini istedi. 

İnsan sağlığının korunması amacıyla belediye olarak gerekli önlemleri aldıklarını kaydeden Atınç, “Müşteri bulununca bir noktada kaçak kesiminde önü alınamıyor. İnsanımız ucuz olduğu gerekçesiyle ne olduğu, hastalık olup olmadığını bilmediği etleri alıyor. Ben onlara çağrı yapmak istiyorum denetimsiz ve kontrolsüz kesilen etlerde her çeşit hastalığın bulunma riski yüksek. Çocuklarını ve ailelerini düşünüp kaçak kesilen etlerden almasınlar. Maalesef halktan talep olduğu için zabıta tedbirler yetersiz kalıyor. Yine halkımızın bu tür kesimleri Belediyemize ihbar etmesini bekliyoruz. Halk sağlığı herşeyin üstündedir.”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 17:25:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?