6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

ETSO: Gelin şu geri kalmışlık zincirini birlikte kıralım

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Muammer Cindilli, bölgenin kalkınabilmesi için sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. ETSO hizmet binasında bir basın toplantısı düzenleyen Muammer Cindilli, bölgenin geri kalmışlık zincirinin kırılması için ortak akıl ve gönül birlikteliğinin şart olduğunu belirtti.

Doğu Anadolu Bölgesi’nin ve Erzurum’un ekonomik kalkınmışlığını sağlayabilmek için sivil toplum örgütlerinin ortak hareket etmesi ve karar alması gerektiğine değinen Cindilli, "Şehrin kalkınmasından başka derdimiz yok. Fikir birliği gönül birliği içinde olmalıyız" dedi.

Erzurum’un önemli sorunlarından birinin de niteliksiz göç alıp, nitelikli göç vermesi olduğunu kaydeden Cindilli, niteliksiz göçün şehrin sosyal ve ekonomik yapısını da olumsuz yönde etkilediğini dile getirdi.

ETSO’nun yeni hizmet binasının yapımından dolayı bütçesinde problemler yaşadığını hatırlatan Cindilli, önümüzdeki yıldan itibaren ilin tanıtımı ve yatırımları konusunda daha etkin çalışmalara imza atacaklarını vurguladı.

Yemekli toplantıya ETSO Meclis Başkanı Sacit Bilici, yönetim kurulu üyeleri, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 21:08:07
Güncelleme :15 Mayıs 2005 Pazar 15:56:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?