6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

ETSO: Sektöre göre teşvik verin

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Muammer Cindilli, hükümetin sağladığı teşviklerin yatırımlara göre değil sektörlere göre verilmesi gerektiğini söyledi.

ETSO Başkanı Muammer Cindilli, teşviklerde yapılan işin ehemmiyeti ve ihtiyacının göz önüne alınması gerektiğini ifade ederek, yatırım adı altında alınan teşviklerin daha sonra risk ve tehdit oluşturmaması gerektiğini kaydetti.

Teşviklerin verilmesinde üretim, ulusal ve dış pazarın da dikkate alınması gerektiğini belirten Cindilli, "Bu tür kriterler dikkate alındığında teşviklerin daha verimli olacağını düşünüyoruz" dedi.
Bölgede faaliyet gösteren KOBİ’lerin üretimden çok hizmete dayalı olduğu için birçok hibe ve destekten yararlanamadığını dile getiren Cindilli, özellikle AB fonlarından sağlanan krediler konusunda ETSO olarak KOBİ temsilcilerini bilinçlendireceklerini vurguladı.

Geçtiğimiz hafta Erzurum’a gelen Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan ile yaptıkları görüşmeler neticesinde AB fonlarıyla ilgili eğitim desteği alacaklarını anlatan Cindilli, önümüzdeki günlerden itibaren düzenleyecekleri seminerlerle bölge sanayici ve işadamlarını bilgilendireceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2005 Salı 14:29:53
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 15:22:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?