4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

ETSO Hipodrom'a sıcak

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Cindilli tarafından yapılması için girişimlerde bulunulan hipodrom projesine, bölgedeki ticaret ve sanayi odası başkanlarından da destek geldi. Ardahan ve Iğdır Ticaret Sanayi Odaları, ETSO Başkanı Cindilli’nin gündeme getirdiği Erzurum’da hipodrom kurulması düşüncesini desteklediklerini açıkladılar.

Doğu Anadolu Bölgesindeki iş adamları, yeni istihdam alanları açmak ve kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla bölgeye hipodrom kurulmasını istiyor. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Cindilli tarafından yapılması için girişimlerde bulunulan hipodrom projesine, bölgedeki bazı ticaret ve sanayi odası başkanları da destek veriyor.

KAYNAKLAR ADİLCE DAĞITILMALI


Cindilli, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kaynaklarının illere adaletli şekilde dağıtılması gerektiğini belirtti. Diyarbakır'da yapılan bir tesisin tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Cindilli, “Adana'da hipodrom zaten var. Diyarbakır'a da aynı anlamda bir kompleks yapılıyor. Güneydoğu Anadolu'da bu tesisler varken Doğu Anadolu Bölgesinde de olması gerekir” dedi.

ERZURUM HİPODROMU BEKLİYOR

Doğu Anadolu Bölgesinde söz konusu tesisin yapılması için en uygun şehrin Erzurum olduğunu ifade eden Cindilli, şöyle konuştu: “Erzurum'da binlerce dönüm arazi var. Bu arazilerin çoğu kamuya aittir. Türkiye'deki atlı cirit kulüplerinin yarısından fazlası Erzurum'da faaliyet gösteriyor. Kentin her köyünde at sevgisi var. Özellikle köylerde halkımız atlarla iç içe yaşıyor. İnsanlarımız ata sporumuz olan atlı ciridi yaşatmak için hem bedenen hem de madden büyük sıkıntılar çekiyor. İnsanlar atlara evlatları gibi değer veriyor. Atı bu kadar seven bir kentte, attan bir katma değer oluşsun istiyoruz. Erzurum'a kurulacak bir hipodrom, hem bölge ekonomisi için hem de istihdam için önemli olanaklar oluşturur.”

HİPODROM BÖLGE İÇİN YENİ UMUT

Hipodrom projesinin bölge için çok gerekli olduğunu savunan Cindilli, “At için en fazla türkü yazılan illerin başında Erzurum gelmektedir. Atın türküsü burada, varlığı burada ama hipodrom başka yerde” diye konuştu. Bölgede hipodrom kurulması için bazı bakanlarla görüştüklerini bildiren Cindilli, söz konusu projeyi bölgeyi ve Erzurum'u seven herkesin desteklemesi gerektiğini kaydetti.

ARDAHAN’DAN DESTEK

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Latif Tosunoğlu da Erzurum'da hipodrom kurulması fikrine sıcak baktıklarını belirtti. Yapılması istenen hipodromun bölge ekonomisine canlılık katacağını anlatan Tosunoğlu, “Bölge olarak kalkınma adına yapılan her çalışmaya muhtacız” dedi.

YENİ İSTİHDAM KAPISI

Hipodromun birçok kişi için istihdam yaratabileceğini de ifade eden Tosunoğlu, şöyle konuştu: “Biz her türlü yatırıma destek veririz. Bölgemizin bu tür yatırımlara ihtiyacı vardır. Bir şeyler yapılsın ki, bölgeden göç dursun. Bir şeyler yapılsın ki, batıya huzur gelsin. Buradakiler batıya gitmesin. Batı kaldıramayacak nüfusu bünyesinde barındırmak zorunda kalmasın. Bölgeye yapılan her yatırım, hem bize hem de batı illerine yarar sağlar.”

IĞDIR TSO DESTEK DEKLARASYONU YAYIMLADI

Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan ise yapılmak istenen projeyi desteklediklerini bildirdi. Doğu Anadolu Bölgesi ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayalı olduğunu dile getiren Arslan, “Erzurum bölgenin merkezidir. Burada yapılacak bir hipodrom, yeni iş sahalarının açılmasını sağlar” diye konuştu.

Söz konusu projenin hayata geçirilmesinin Iğdır'a da katkı sağlayacağını bildiren Arslan, şu açıklamalarda bulundu: “Hipodromla birlikte at çiftlikleri de gelişir. Iğdır coğrafi koşulları açısından söz konusu sahaların oluşturulması için uygundur. Bu proje ile Iğdır'da da birçok insan iş sahibi olur. Erzurum'da hipodrom kurulmasının faydalı olacağı inancındayım. Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa yardımcı olmaya hazırız.”

İha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 17:03:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?