6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

ETSO ile iftar

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Muammer Cindilli, Erzurumspor'a yardım edilmediği iddialarıyla esnaf ve tüccarlara son günlerde haksız eleştirilerde bulunulduğunu ifade ederek, her şeyin Erzurumspor üzerine kurulmamasını, bin kişinin istihdam edileceği hipodromun bu kente kurulması için siyasi ve bürokratların girişimlerde bulunmasını istedi. 

Erzurum'daki kamu, kurum ve kuruluşu, sivil toplum örgüt ve siyasi parti temsilcileri çok sayıda vatandaş ETSO tarafından Yıldızkent Semtindeki Kuğulu Park Restorantta organize edilen iftar yemeğinde bir araya geldi. 

Erzurum Valisi Sami Bulut, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, İl Emniyet Müdürü Kamil Çolak'ın da bulundukları iftar yemeğinde bir konuşma yapan ETSO Başkanı Muammer Cindilli, önce oda çalışmaları hakkında bilgi verdi. Daha sonra son günlerde Erzurumspor konusunda haksız eleştirilere maruz kaldıklarını belirten Cindilli, değişen yasalar gereği eskisi gibi açıktan yardım yapamayacaklarını söyledi. Ama Erzurumspor'un zor günlerinde her zamanda takımın yanında olduklarını bu kentteki esnaf ve tüccarın ellerinden geldiği kadarıyla her zaman yardımda bulunduklarını söyledi. Erzurum'da her şeyin Erzurumspor üzerine kurulmaması gerektiğinin de altını çizen Cindilli, şöyle konuştu:
"Bugün 40 derece sıcaklığın yaşandığı Adana, Şanlıurfa, Elazığ gibi birbirine yakın illerde hipodrom var. Biz istiyoruz ki Erzurum'u at sporlarında cazibe merkezi haline getirelim. Ata sporumuz cirit ve benzeri sporların Erzurum'da fevkalede güzel olanağı var. Bin kişinin istihdam edilebileceği bir hipodrom istiyoruz ilimize. Bunun için biz çalışmalarımızı yapacağız ancak siyasi ve bürokratlarda bu il için üzerlerine düşeni yapsınlar. Nimetlerle külfetler ortak bölünsün. "

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 10:17:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?