8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

ETSO üniversite hazırlıklarını görüştü

ETSO, ÜNİVERSİTE HAZIRLIKLARINI GÖRÜŞTÜ

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Araştırma, Geliştirme ve Yardımlaşma Vakfı’nın kuracağı “Erzurum Ticaret ve Teknoloji Üniversitesi”yle ilgili yürütülen çalışmalar, ETSO’da düzenlenen bir toplantıda görüşüldü.

Toplantıya, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, yönetim kurulu üyeleri, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, ETSO Araştırma, Geliştirme ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, Atatürk Üniversitesi’nin deneyimli öğretim üyeleri ve Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Koordinatörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen katıldı. Toplantıda, kurulacak olan üniversiteyle ilgili Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)’na yapılacak başvuruyla ilgili son durum ele alındı. Toplantıda ayrıca üniversite kampusu olarak kiralanan alandaki binalarda tadilat çalışmalarına başlanmasına karar verildi.

“SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNE KURACAĞIZ”

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ilk etapta mühendislik, hukuk, mimarlık ve tasarım ve sağlık bilimleri fakülteleri ile bir meslek yüksek okulunun kurulması öngörülen üniversitenin, bölgenin nitelikli eleman ihtiyacını karşılaması amacına hizmet edeceğini dile getirdi.

Kentin ilk vakıf üniversitesi olacak “Erzurum Ticaret ve Teknoloji Üniversitesi”nin en büyük garantörü ve destekçisinin Atatürk Üniversitesi olacağına inandıklarını kaydeden Başkan Yücelik, “Atatürk Üniversitesi, son yıllarda bölge illerinde kurulan üniversitelerin en büyük referansı oldu. Bizim için de aynı durum söz konusu. Atatürk Üniversitesi’nin değerli idarecileri ve öğretim elemanlarının bilgi ve tecrübelerinden istifade ederek üniversitemizin sağlam temellerini atacağız.” diye konuştu.

ETSO, ÜNİVERSİTE HAZIRLIKLARINI GÖRÜŞTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 15:29:03
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 17:10:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?