4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

ETSO üniversite kuracak

ERZURUM TİCARET VE SANAYİ ODASI ÜNİVERSİTE KURACAK

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), 2005 yılında gündeme getirdiği "Erzurum'a özel bir üniversite kurma" fikrini hayata geçirmek için çalışmaları hızlandırdı.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ilk olarak 2005 yılında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katıldığı ETSO hizmet binasının açılışında gündeme gelen "Erzurum'a bir vakıf üniversitesi kurma" düşüncesini artık hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi. İlgili yerlere müracaatların yapıldığını bildiren Yücelik, ülke kalkınmasının sanayi üniversite işbirliği ile olacağına inandıklarını ve bu sebeple böyle bir girişimde bulunduklarını anlattı. Konuyla ilgili görüşme ve girişimlerin sürdüğünü anlatan Yücelik, şöyle konuştu: "Siyasi otoritenin, bürokrasi ve halkımızın desteğini alarak bu düşüncemizi gerçekleştirmeyi ve şehrimize bir değer kazandırmayı planlıyoruz. Odamız ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Araştırma, Geliştirme ve Yardımlaşma Vakfı olarak gerekli etüt çalışmalarına başladık. Kısa sürede netice alacağımıza inanıyoruz."

Türkiye'de büyük sanayi işletmeleri ve KOBİ'lerin her an nitelikli elemana ihtiyaç duyduğunu dile getiren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, Erzurum'da bu amaçla kurulacak bir üniversitenin başta sanayi, ticaret ve turizm sektörü olmak üzere birçok önemli sektörün kalifiye eleman ihtiyacının karşılanmasına önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Erzurum'un 600-700 yıldan bu yana önemli eğitim kurumlarının merkezi olduğunu vurgulayan ve kurulduğu 1957 yılından beri önemli bilim adamları yetiştiren Atatürk Üniversitesi'nin Türkiye'nin en köklü üniversitelerinin başında geldiğini anlatan Yücelik, Erzurum'un bu alandaki birikim ve tecrübesi dikkate alındığında kurulacak ikinci bir üniversitenin şehre olduğu kadar bölgeye ve ülkeye de hatırı sayılır katma değer sağlayacağını söyledi.

İHTİYAÇ DOĞRULTUSUNDA FAKÜLTE AÇILACAK

Başkan Yücelik, öncelikli olarak işletme fakültesi ile tasarım ve mimarlık fakültelerinin açılması öngörülen üniversitede daha sonra bölgenin ve ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda yeni fakülte ve bölümlerin açılacağını bildirdi. Yücelik, ETSO'nun, sadece gücüyle algılamasıyla sorunları tespit eden değil aynı zaman da çözüm üreten bir kuruluş olması gerektiği düşüncesini taşıdıklarını söyledi. Çözümleri ve de zorlayıcı nedenleri güçleri nispetinde kurum olarak ortaya koyduklarını anlatan Yücelik, sözlerine

şöyle devam etti: "İşte yıllar önce gündemimize aldığımız özel üniversite fikri bu anlamda önemli bir kilometre taşıdır. Erzurum'un her anlamda böylesi bir fikri ve projeyi hayatiye geçirecek altyapısı vardır."

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 09:48:03
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 11:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?