4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

ETSO üyelerine jest

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) yeni yönetimi üyelerine jest yaptı. ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, aidat borcunu yatıran üyelerden gecikme faizi alınmayacağını açıkladı.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, altı ay süresince odaya başvurarak geçmiş dönem aidatlarının tamamını ödeyenlerden gecikme zammı veya faizi altında herhangi bir para alınmayacağını söyledi. Başkan Yücelik, “Bu ekonomik krizde üyelerimizin fazla sıkıştırılmasına gönlümüz razı değil” dedi.
Küresel krizin olumsuz etkilerinin giderilmesi, tıkanma noktasına gelen şehir tüccarının nefes alabilmesinin sağlanabilmesi için tüm kamu kurum ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının yanı sıra her gerçek ve tüzel kişinin el birliğiyle hareket etmesi gerektiğini belirten Yücelik, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerinden altı ay süresince Odaya başvurarak geçmiş dönem aidatlarının tamamını ödeyenlerden gecikme zammı ve faizi adı altında herhangi bir paranın tahsil edilmeyeceğini söyledi.

Başkan Yücelik, açıklamasında şunları ifade etti:
“Biz Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin bu ekonomik dar boğazda daha fazla sıkıştırılmasına gönlümüz razı değil. Biz işe üyelerimizden alınması gereken faiz ve gecikme zamlarını iptal ederek başlıyoruz. Ama biliyoruz ki üyelerimizin maliyeyle, vergi daireleriyle, defterdarlıkla, sosyal güvenlik il müdürlüğüyle ve bankalarla çok ciddi sıkıntıları var. Biz bu problemlere bir bütün gözüyle yaklaşıyoruz. Eğer bu problemler aşılacaksa herkesin ortak ve özel gayretiyle aşılacaktır. Özellikle kamu kurumlarının zor durumdaki tüccara ılımlı yaklaşması protesto ve icra işlemlerinden uzak durmaları gerekir. Aksi bir durum işsizler ordusunun büyümesine sebep olacaktır. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki; bu kriz ortamında her gerçek ve tüzel kişi alışverişlerini serbest rekabet ortamında Erzurum’un yerli tüccarını tercih ederek yapmalı ve yerli tüccara destek çıkmalıdır.”

BANKALARA SİCİL AFFI UYARISI

Krizden çıkış için bankalara da önemli görevler düştüğünü kaydeden Yücelik, özellikle sicil affının aynen uygulanmasını istedi. Yücelik, “Burada bankalara da çok önemli görevler düşmektedir. Bankalar sicil affı yasasını aynen uygulamalı, kredi verirken daha esnek olmalı, yeni kaynaklar bulmalı ve bunları en kısa ve basit yollarla tüccarın kullanımına sunmalı, icra ve protesto işlemlerinden kaçınmalıdır.”diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 16:44:40
Güncelleme :6 Mart 2009 Cuma 17:18:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?