4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

ETSO üyelerine uygun kredi

Halkbank, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ile yaptığı kredi protokolünü yeniledi.

Yenilenen kredi protokolü kapsamında oda üyelerine kullandıran azami kredi miktarı 500 bin TL olarak belirlendi. Oda üyelerine aynı zamanda cari faiz binde 2 daha düşük faiz oranı ve 36 aya varan aylık eşit taksitli vade seçeneği imkanı sunulacak.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ile Halk Bankası Bölge Müdürü Erdoğan Başıhoş arasında imzalanan kredi protokolü kapsamında Erzurumlu KOBİ’lere sunulan azami kredi miktarı 500 bin TL olarak belirlendi. Kredi, 36 aya varan aylık eşit taksitli vade seçenekleri ile cari faiz oranından binde 2 indirim yapılarak kullandırılacak. Anlaşma uyarınca Erzurumlu KOBİ’ler BSMV’den muaf tutulacak.


Protokol kapsamında aylık eşit taksitli kredi, Finansal Destek Kredisi ve Gayri Nakit Kredi olmak üzere 3 farklı kredi çeşidi sunuluyor. KOBİ kapsamında olan imalatçı firmaların işletme yatırım ihtiyaçlarını karşılayabileceği Finansal Destek Kredisi’nin azami limiti 1 milyon 500 bin TL olarak belirlendi. Ayrıca kapsamın üzerinde olan büyük imalatçı firmalara 3 milyon TL’ye kadar kredi olanağı sunuluyor.
Kredi protokolü sonrasında açıklama yapan ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, yaşanan global krizin piyasalarda tıkanıklığa neden olduğunu belirterek, bu tür kredilerle üyelerinin önündeki tıkanıklığı aşmayı amaçladıklarını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 17:32:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?