4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

ETSO'da 16. başkan kim olacak?

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) yeni yönetiminin belirleneceği seçim bugün sabah saatlerinde başladı. Üyelerin büyük ilgi gösterdiği seçimde adaylar Sacit Bilici ve Lütfü Yücelik, birbir beraberlik mesajı verdiler.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni yönetimini belirleyecek seçimler Anadolu Lisesi’nde başladı. ETSO bünyesinde bulunan 31 meslek grubundan yaklaşık 3 bin üyenin yetki belgesi alarak katıldığı seçimler büyük ilgi gördü. Mevcut başkan Muammer Cindilli’nin aday olmadığı seçimlerde ETSO’nun yönetim kurulu eski başkanlarından Lütfü Yücelik ile ETSO Meclis Başkanı Sacit Bilici başkanlık için yarışıyor. Lütfü Yücelik’in kırmızı, Sacit Bilici’nin ise mavi oy pusulalarıyla temsil edildiği seçimlerde yaklaşık 3 bin üye saat 17.00’ye kadar oy kullanacak.

BİRLİK BERABERLİK MESAJI

Anadolu Lisesi’nin sınıflarında kurulan sandıklarda oy verme işlemi sürerken, iki başkan adayının kantinde çaylı sohbetleri büyük memnuniyet uyandırdı. Oy vermeye gelen üyeleri karşıladıktan sonra kantinde bir masaya oturan Yücelik ve Bilici, hem seçimleri hem de gündemi değerlendirdi. Karşılıklı çay içip sohbet eden Yücelik ve Bilici, seçimlerin Erzurum’a hayırlı olmasını dilediler.

Bugün saat 17.00’ye kadar sürecek olan oy verme işleminin ardından sayıma geçilecek. Sayım sonucunda 31 meslek grubundan en fazla oyu alan 75 kişi Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın meclisini oluşturacak. 75 kişilik meclis ilk oturumda yönetim kurulu başkanı ve üyelerini seçecek.

16. BAŞKAN KİM OLACAK

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın bugün yapılan seçimlerinde 16’ncı başkan belirlenecek. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda 1919 yılından bu yana 15 başkan görev aldı. 1919-1922 yılları arasında ETSO Başkanlığı görevini yürüten Tevfik Alyanak’tan bu yana 15 başkan görev yaptı.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 12:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?