4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

ETSO'da seçim hazırlıkları sürüyor

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) seçim hazırlıkları hızla sürüyor. 5 bin den fazla kayıtlı üyesi olan ETSO’nun 21 Şubat’ta yapılacak olan seçimlerinde eski başkan Lütfü Yücelik aday olduğunu resmen açıkladı. Yaklaşık 500 kişilik bir tüccar ve sanayici grubunun organize ettiği destek programında adaylığını açıklayan Lütfü Yücelik, “Erzurum esnafının çağrısını ve isteklerini bir süredir değerlendiriyorduk. Adaylık noktasında kararımızı verdik. Ben ve ekibim Erzurum’a hizmet noktasında aday olduk. En güzel ve en doğru kararı yine Erzurum verecektir. Genç arkadaşlarıma güveniyorum ve onların desteklerine layık olmaya çalışıyorum. Biz hep söz değil eylem adamı olduk. Bunu da yaptığımız çalışmalarla gösterdik” dedi.

31 meslek grubundan 75 meclis üyesinin seçileceği ETSO seçimleri öncesi çalışmalarına start veren Lütfü Yücelik ve ekibi, hedeflerini kamuoyuna açıkladı. Manolya düğün salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Lütfü Yücelik, “Erzurum’un sosyal ve ekonomik yapısındaki çıkmazların çözümlenmesi için destek olacağız. Erzurum banka kredilerinin geri dönüşümü noktasında en sıkıntılı illerin başında gelmektedir. BDDK verilerine bakıldığında Erzurum tüccar ve sanayicisinin içler acısı hali görülecektir. ETSO üyelerinin önemsenecek bir kısmı aidatlarını ödeyememiştir. Bu durumu da iyi tahlil etmek lazım.”dedi.
Adaylık konusunda yoğun bir baskı geldiğini ifade eden Yücelik şunları söyledi:

“Beni ve arkadaşlarımı herkes biliyor, tanıyor. Biz asla yapamayacağımız ve başaramayacağımız işlerin altına imza atmayız. Ben söz değil eylem adamıyım. Yaptıklarımız ortadadır. Erzurum insanı ve ticaret erbabı yoğun bir şekilde aday olmamız noktasında baskı yaptı. Hiç kimse Erzurum’a hizmet noktasında birilerine ipotek koyamaz. Biz seçimlerde hizmet etmeye adayız ve kazanacağımıza inanıyoruz. Genç arkadaşlarımın heyecanı beni sevindirdi. Bu uzun soluklu bir yarıştır. Seçim sürecinin ve 21 Şubat’ta yapılacak seçimin Erzurum’un vakarına yakışır olacağından hiç şüphemiz yok. Hepimiz bu şehre ve onun insanlarına hizmet için varız.”

BİRLİK VE BERABERLİK ŞART

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları da veren Yücelik, “Erzurum’un sorunları birlik ve beraberlik içinde hareket etmekle çözülür. Ben ve ekibim bu kollektif ruhu hakim kılmayı hedeflemiştir. Artık geçmişe takılmanın ve dünün hesabını yapmanın anlamı yoktur. Bu şehir sloganlarla düzlüğe çıkmaz. Erzurum’un sorunları ortadadır. Elbirliği ile Erzurum’u her anlamda yakıştığı yere getirmek zorundayız. Bizi eleştiren arkadaşları da insafa davet ediyorum. Bizim hiçbir arkadaşımızla sorunumuz yok. Ben insanları üzmemek için her şeyi yaptım. Ama başbakanımızın dediği gibi, yumuşak başlıysak uysal koyun değiliz. Bizi insafsızca eleştirenlere elbette verilecek cevabımız vardır.”şeklinde konuştu.

KAZANAN ERZURUM OLMALI

Lütfü Yücelik, 21 Şubat ETSO seçimlerinin Erzurum’a ve ekonomi hayatına yeni bir ivme kazandıracağını belirterek, “Sonuç ne olursa olsun bu seçimi Erzurum kazanacaktır. Polemikler ve tartışmalar bizlere bir şey kazandırmaz. Bu şehre hizmet için kollarını sıvayan insanlara teşekkür etmekten başka bir şey denilmez. Hoşgörü, saygı ve sevgi bizim düsturumuzdur. Seçim sürecinde yarışacağımız arkadaşlarımıza da şimdiden başarı diliyorum. Bu tarz kurumların yönetimine talip olmak, elini taşın altına koymakla eşdeğerdir. Erzurum ancak böylesi yarışlarla ve onun sağlıklı sonuçları ile kalkınma hamlesini gerçekleştirir. Bir kez daha bize destek olan ve bizi yüreklendiren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Erzurum için hayırlı olan ne ise o olsun.” diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 10:31:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?