4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

ETSO'da seçime doğru

Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum’un sorunlarının çözümü için reçetenin ‘Ortak kültür’ olduğunu açıkladı.

21 Şubat’ta yapılacak olan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) seçimleri adaylığını açıklayan Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, çalışmalarını sürdürüyor. Ekibi ile birlikte yapılacak olan seçimlere en iyi şekilde hazırlandıklarını söyleyen Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, sonucun Erzurum sorunlarına çözüm noktasında faydalı olmasını istediklerini söyledi.

ERÇİMSAN oluşumuna dikkat çeken ve burada bir ‘paylaşma’ iklimi oluşturduklarını söyleyen Yücelik, “Aşkale Çimento’nun ruhunu özümseyenler ‘paylaşmak’ ifadesinin manasını en güzel şekilde hissetmiştir. 16 yıl önce çıktığımız yolda, yaşadığımız o kadar olumsuzluğa ve çıkmaza rağmen geldiğimiz nokta, paylaşma ve birliktelikle tarif edilebilir. Son dönemlerde çimento sektöründeki değişkenliğe ve inanılmaz rekabete rağmen Aşkale Çimento’nun ayakta kalabilmesinin manasını iyi anlamak lazım.”dedi.

İBADET AŞKI İLE ÇALIŞIYORUZ

Fazla tevazünün da doğru olmadığını hatırlatan Yücelik, “Bizim başarımızın sırrı tamamen özveri, fedakarlık. Bunun özünde de ibadet aşkı ile çalışmak var. Bizde; benim adamım senin adamın davası yok. Bizde kural, şirketin menfaati ne ise odur.

Kişileri değil, işi kayırma vardır. İşini en iyi kim yaparsa başımızın tacı odur. Arkadaşlarımız da hep bir ibadet aşkı ile çalışıyor. Başarı: fedakârlık ve ekip çalışmasıyla geldi.”diye konuştu.

TÜRKİYE’DE MODEL OLDUK

Yücelik, kolektif çalışmanın önemine ve güzel sonuçlarını hatırlatarak, şunları kaydetti:
“Erzurum’un kolektif çalışma dışında alternatifi yok. ‘Ortaklık kültürü’ ile alakalı Türkiye’de ciddi çıkmazlar var. Biz işin başında da bunun farkındaydık. Ama Türkiye’de bu anlamda bir model olduk. Bence bu konuda işin başı insandır. Eğer insan hakikaten yüreğini ortaya koyuyorsa, fedakârlığı baştan kabul ediyorsa, bu model her yerde uygulanır. Sıkıntıları baştan iyi etüt, iyi münazara ederek, yapılacak işe inanan bir ekiple işe başlanması önemli.” şeklinde konuştu.

KOÇ VE SABANCI HAKLI İDİ

Erzurum ve bölgenin kaynaklarının mutlak suretle harekete geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Yücelik, “Rahmetli Vehbi Koç da, Sakıp Sabancı da hep şunu vurguladı; ‘O bölgede yaşayanlar o bölgeye yatırım yapsın. İstanbul’dan gelen zengin adamların yatırım yapmasını beklemesin. Bölge insanı olarak bu biraz ağrıma gitti doğrusu. Ama sonradan baktım ki; haklılar. Evet, İstanbul’da belki daha karlı olurum ama eğer ben bu bölgenin insanıysam, buranın kalkınması için daha düşük kara razı olacağım. Bu bir sorumluluk. Sen yapmazsan, ben yapmazsam, burada istihdamı kim sağlayacak? “dedi.

AŞKALE ÇİMENTOLAR ÇOĞALMALI

Türkiye’de kalkınma hamleleri içinde Erzurum ve bölgenin hep geri planda kaldığını söyleyen Yücelik, şunları ifade etti:
“Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğinden, bütünlüğünden bahsedeceksek; doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle her tarafın kalkınması lazım. Burada hem bize hem de hükümetlerin payına çok gayret düşer. Çünkü devletin anayasal görevi de bölgeler arası farkları gidermektir. Onun için onlar da gerekli düzenlemeleri yapacaklardır. Aşkale gibi beş-altı tane şirket olsa bu bölgenin cidden kaderi değişir.”
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 15:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?