4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

ETSO'dan enerji desteği talebi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Sacit Bilici, doğalgazda yapılan yüzde 17'lik indirimin en yakınındaki illerle arasında 15 derece ısı farkı olan Erzurum'da sevindirici ancak yeterli olmadığını belirterek, Doğu'ya enerji konusunda destek sağlanmasını istedi. 

Doğalgazda yapılan yüzde 17'lik indirimi değerlendiren ETSO Meclis Başkanı Bilici, yapılan indirimin genel olduğunu belirterek, Erzurum ve bölgenin bu anlamda özel desteğe ihtiyacı bulunduğunu söyledi. Yapılan indirimle maksatlarının bir kısmının hasıl olduğunu dile getiren Bilici, "Isı açısından yıl ortalamalarına bakıldığında Erzurum'un en yakınındaki illerle bile arasındaki ısı farkı ortadadır. Bölgeye mutlaka enerji konusunda destek verilmelidir. Ticari rekabet için genel indirim bölgeye avantaj sağlamaz" dedi. 

Erzurum'un ve Doğu'nun enerji anlamında desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Bilici, "Yaşadığımız coğrafya ve iklim bu desteği zorunlu kılmaktadır. Bölge insanına enerji konusunda teşvik değil, destek sağlanmalıdır. Bu destek sağlanmadığı sürece bölgenin batı illeriyle olan arasındaki makas giderek açılacaktır. Çalışanlara belli bir enerji desteği verilmeli, işyerlerine özel bir tarife uygulanmalıdır" diye konuştu. 

Bilici, 5084 sayılı Teşvik Kanunu'nun devam etmesi için de siyasilere çağrıda bulunarak, "Küresel krizin yaşandığı böylesi bir ortamda teşvikin mutlak surette devam ettirilmesini istiyoruz. Bu konuda siyasilerimizden ısrarla bu talebimizi yeniliyoruz. ETSO olarak bu konudaki girişimlerimizi sonuç alıncaya kadar sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 13:36:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?