4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

ETSO'DAN kentsel dönüşüm projesi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO)’nın kentsel dönüşüm teklifine belediye başkanlarından destek geldi.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “Belediyelerin kamulaştıracakları arsaları kentte faaliyet gösteren firma ve kooperatiflere vererek toplu konut yapılmasının sağlanmasını istedik. Başta Büyükşehir olmak üzere ilçe belediye başkanlarımız projeye olumlu yaklaştılar” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Meclis Başkanı Saim Özakalın ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ve Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’i ziyaret eder kentsel dönüşüm projesi için destek istedi.

Daha önce yazılı olarak sunulan kentsel dönüşüm teklifini başkanlara anlatan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, başkanların öneriye sıcak baktığını ve projeye onay verdiklerini söyledi.

Ticaret ve Sanayi Odası 9. Meslek Komitesini oluşturan konut kooperatiflerinin meclis toplantısında bazı öneriler getirdiğini söyleyen Başkan Lütfü Yücelik, bu önerileri başka Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Erzurum Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilçe belediye başkanlarına yazılı olarak bildirdiklerini kaydetti.

Önerilerinin kentsel dönüşüm çerçevesinde, belediyelerin kamulaştırma yoluyla elde edecekleri arsaları kentte faaliyet gösteren deneyimli firmalara ve kooperatiflere ihale yoluyla satmasının sağlanması olduğunu ileri süren Başkan Yücelik şunları söyledi:

“Şehrimizin konut açığının giderilmesi noktasında Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nin yapmış olduğu çalışmalar başta inşaat sektörü olmak üzere konut yapı kooperatiflerimizi olumsuz yönde etkilemiştir. TOKİ’nin yaptığı bu konutların daha iyisini bizim inşaat firmaları ve kooperatiflerimizin yapacağına inanıyoruz.
Belediyelerimiz kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde üretecekleri arsaları biran önce kamulaştırarak bu firma ve kooperatiflerimize ihale etmelidirler. Belediye başkanlarımız bu teklifimize olumlu baktı ve biran önce çalışmalara başlanmasını istediler. Başka Büyükşehir olmak üzere ilçe belediye başkanlarımız ile meslek grubu üyelerimiz bir araya gelerek görüş alış verişinde bulunacaklar. Bu teklifimiz inşallah bu yıl meyvelerini verecektir”.
 

İha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 18:19:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?