6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

ETSO'dan kredi protekolü

Halk Bankası ile Erzurum ve Ticaret Sanayi Odası (ETSO) arasında, oda üyelerine, uygun faiz ve vadeyle kredi açılmasına yönelik protokol imzalandı.

ETSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza töreninde konuşan ETSO Başkanı Muammer Cindilli, son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntının esnafı ve tüccarı olumsuz etkilediğini söyledi. Ekonomik sıkıntıları atlatabilen firmaların, daha sonraki iktisadi krizleri çok fazla etkilenmeden aşabildiğini vurgulayan Cindilli, şunları kaydetti:

"Bu sıkıntılı günleri aşmak için çok daha fazla üretip ve çalışmamız gerekiyor. Ödeyebileceğimiz miktarda krediye başvuracağız. Gerekirse başka tasarruflarımızı feda ederek işlerimizi yürüteceğiz. Bu yılın ikinci 6 ayında iktisadi sıkıntılar daha da derinleşecek ve bu dönemde ayakta kalabilen mahalli firmaların ulusal, ulusal firmaların ise küresel firma olacağına inanıyoruz."

Halk Bank Bölge Koordinatörü Mehmet Ali Nurluoğlu, banka olarak 70 yıldır Türkiye'de, 62 yıldır ise Erzurum'da hizmet verdiklerini belirterek, Erzurum'da geçmişteki ticari hareketliliğin olmadığına dikkati çekti. Ekonomik sıkıntı içerisinde olan firmalara uygun faiz ve vadeyle kredi imkanı sağlayarak destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Nurluoğlu, ETSO üyelerine protokol kapsamında 36 ay vadeli ve 500 bin YTL limitli kredi kulanım imkanı tanındığını belirtti. Söz konusu krediye, yüzde 1,79 oranında faiz uygulanacağını belirten Nurluoğlu, uygulanacak faiz oranının normal faiz oranından binde 2 daha düşük olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından, Nurluoğlu ve ETSO Başkanı Cindilli, protokolü imzaladılar.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 18:32:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?