7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

ETSO’dan proje desteği

ETSO’DAN, GÖNÜL KÖPRÜSÜ PROJESİ’NE DESTEK

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Turkcell işbirliğiyle yürütülen Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Tokat’tan Erzurum’a gelen 200 öğrenci ve 15 idareciye akşam yemeği verdi.

Farklı illerde yaşayan gençlerin, kendi bölgelerinin dışındaki doğal ve tarihi güzellikleri görüp tanıması amacıyla hazırlanan proje kapsamında Erzurum’a gelen Tokatlı gençler için Erzurum Öğretmen Evi’nde verilen yemeğe ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Yakup Bilecan ile misafir öğrenciler ve idareciler katıldı. Yemekte konuşan Şube Müdürü Yakup Bilecan, söz konusu projenin amacının; genç nesillerin yaşadıkları yere göre coğrafi ve ekonomik farklılıkları olan diğer yerleri görerek, ülkelerini daha yakından tanımalarına imkan hazırlamak, değişik illerde yaşayanlar arasında sevgi, arkadaşlık, paylaşma, yardımlaşma, birlik, beraberlik duygularını güçlendirmek ve kalıcı gönül köprülerinin kurulmasını sağlamak olduğunu söyledi.

ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın da, MEB ve Turkcell tarafından uygulanan projenin prestijli bir çalışma olduğunu belirterek şunları söyledi; “Bu tür projeler, geleceğimizin teminatı gençlerimizin ülkemizdeki sosyo-kültürel farklılıkların farkına varmaları açısından büyük önem taşıyor. Böyle önemli projelerin sürdürülebilmesi için projelere katkı sağlayan Turkcell gibi kurumsal kimliği olan kuruluşlara sivil toplum örgütleri olarak bizlerin de desteği mutlaka sağlanmalıdır.” dedi. ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ayrıca Tokatlı gençleri misafir etmekten duyduğu memnuniyeti de sözlerine ekledi.

Erzurum’daki programlarının ilk iki gününü kendilerini misafir eden mihmandar ailelerle birlikte geçiren Tokatlı gençler, 30 Temmuz’a kadar Erzurum’daki tarihi eserleri ve ilçelerdeki doğal güzellikleri gezip görme imkanı bulacak.

ETSO’DAN, GÖNÜL KÖPRÜSÜ PROJESİ’NE DESTEK
ETSO’DAN, GÖNÜL KÖPRÜSÜ PROJESİ’NE DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 12:46:01
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 17:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?