4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

ETSO'dan rekortmenlere ödül

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nca 2007 yılı vergi rekortmenleri ve istihdama yüksek düzeyde katkı sağlayan mükellefler düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Palandöken Palan Otel’de düzenlenen yemekli toplantıda 2007 yılında gelir vergisi, kurumlar vergisi, emlak vergisi rekortmenleri ile en fazla istihdam sağlayan firmalara plaket verildi.

Törenin açılış bölümünde konuşan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muammer Cindilli, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki ekonomik göstergelerin yaşadığı sıkıntıyı açıkça ortaya koyduğunu belirterek, “Erzurum derdini anlatmakta güçlük çeken bir şehir. Erzurum, Erzincan, Bayburt, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır ülkenin en fukara illeri arasındadır. Bu illerin durumu bir bütün olarak ele alınmalı çözümler üretilmelidir” dedi.

Dünyada yaşanan global krize karşı Türkiye’nin üreterek ve çok çalışarak krizi en hafif şekilde atlatmasını arzu ettiklerini söyleyen Cindilli, bu şekilde Türkiye’nin öz güvenini kazanarak ekonomik anlamda önemli bir atılım gerçekleştirebileceğini savundu.

2008 yılının Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası olarak verimli bir yıl olarak geride kaldığını dile getiren Başkan Cindilli, geçtiğimiz aylarda açılan Kredi Garanti Fonu ve Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) ile önemli bir hizmet sağlandığına dikkat çekti.

ABİGEM’in Ilıca Termal suyunun kayak merkezine taşınması, hipodrom kurulması, tarihi eserlerin peyzaj çalışması, Erzurum’un ulusal ve uluslar arası alanlarda tanıtımı gibi bir çok önemli çalışmayı sürdürdüğünü anlatan Cindilli, hipodrom konusunda önemli bir mesafe alındığını ve projenin gerçekleşmesi anlamında yer tahsisine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

2009 yılında yapılacak olan seçimlerde başkanlık için yeniden aday olmayacağını ifade eden Cindilli, yola Meclis Başkanları Cindilli ile beraber devam edeceklerini açıkladı. Gençlerin önünü açmak istediklerini söyleyen Cindilli, başlatılan projelerin takibi için meclis bünyesinde görev alabileceğini belirtti.

Gelinen noktada en büyük ibadetin insanlara iş vermek olduğunu söyleyen ETSO Başkanı Cindilli, işverenler olarak çalışanlarını sonuna kadar korumaya devam edeceklerini belirtti.

Bulunduğu konumu kullanarak kişisel menfaatler sağlamayı hiçbir zaman düşünmediklerini “Ben ve yönetimde bulunan hiçbir arkadaşım harama bulaşacak, bir teşebbüste bulunmamış, bulunduğu konumu siyaset arenasına taşımayı amaçlamamıştır” diye konuştu.

Törende konuşan Erzurum Valisi Sami Bulut ise, hipodrom için yer tahsisi konusunda ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. Ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde ETSO’nun böylesine bir ödül töreni düzenlemesini anlamlı bulduğunu belirten vali Bulut, “Türkiye, dünyada 17 Avrupa ülkeleri arasında ise 6’ncı büyük ekonomiye sahip bir ülke. Bu başarı iş adamlarımızın ve sanayicilerimizin başarısıdır. Ülke olarak kendileri ile gurur duyuyoruz. Onların başarısı hepimizin gururu olmuştur” diye konuştu.

REKORMENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Törende, Gelir vergisi alanında Suat Güney, Necmettin Gülbaba, Lütfü Yücelik, Nurcan Uludağ, Dursun Ali Doğan, Muammer Cindilli, Yaşar Öztürk, Halil Ergün ve Hüsamettin Yavuz, Kurumlar vergisinde Aşkale Çimento, Oltu kömür, Yılmazlar İnşaat, Karadayı Konut, Özseven İnşaat, Buhara Sağlık Hizmetleri, Yılmaz Elektrik, Altıntaş Gıda, Çimenler Otomotiv ve Temel Daş İnşaat, Emlak vergisi alanında Murat Gacıroğlu, Ahmat Leblebici, Gülseren Leblebici, Bedri Amil, Fadime Ağgül, Kemal Budakoğlu, Ziya Amil, Ömer Yeşilyurt, Mehmet Şengel ve Namık Kılkıl plaket alan mükellefler oldular.

Törende ayrıca en fazla istihdam sağlayan Erzurum bilgi iletişim, Can inşaat, Aşkale çimento, Biltem kurumsal hizmetler, Atlas yemek, Oltu kömür, Türkiye Tabipler Vakfı, Kemer inşaat, Birim bilgi teknolojileri, Selahattin Yerkaya, Kızıl özel güvenlik, Tema sanayi, Finansbank, Akif eğitim, Trabzon madencilik, Telekomünikasyon, Polat Turizm, Akgün İnşaat, Enertes elektrik, IMC özel güvenlik ve Has halı sanayi firmalarına plaket verildi.

Ödül törenine Erzurum valisi Sami Bulut, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü prof. Dr. Hikmet Koçak, Ak Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, Rekabet Kurumu ikinci Başkanı Tuncay Songör, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin başkanları, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 17:42:49
Güncelleme :3 Ocak 2009 Cumartesi 17:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?