4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

ETSO’dan şeker hamlesi

ETSO’DAN ŞEKER HAMLESİ

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönelik Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Türkiye genelindeki şeker fabrikalarının özelleştirilmesi sürecinde bölgedeki şeker fabrikalarına talip olduklarını bildirdi.

ETSO Başkanı Yücelik, fabrikaların özelleştirmesinin kaçınılmaz bir hal alması durumunda, Erzurum’daki müteşebbislerin bu fırsatı çok iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade ederek, bölgede bulunan Erzincan, Erzurum, Ağrı, Muş ve Kars Şeker Fabrikalarının alınması konusunda ön ayak olabileceklerini söyledi.

Özelleştirme sürecinde fabrikaların birleştirilerek satıldığını dile getiren Başkan Yücelik, “Biz bu konudaki talebimizi daha önce de gündeme taşımıştık. Eğer fabrikaları gruplar halinde değil de, ayrı ayrı satışa çıkarmaları halinde, Erzurum’daki şeker fabrikasına talip olacağız Erzurum’daki yatırımcı arkadaşlarımızın buna gücü yeter kanaatindeyim. Yine bölgede bulunan 5 şeker fabrikasının da bölgesel bir birliktelikle alınması için ETSO olarak öncülük edebiliriz” diye konuştu.

Aşkale Çimento’da birlikte hareket etmenin, güç birliği yapmanın en güzel örneğine ortaya koyduklarını kaydeden Yücelik, bu konuda merkezi hükümet ve müteşebbislerin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini ifada etti.

Erzurum’un 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazırlandığını ve bu sürecin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Başkan Yücelik, Erzurum’un tarım, hayvancılık, turizm, eğitim ve sağlık alanında önemli bir alt yapıya sahip olduğunu ve avantajlarını ekonomiye yansıtması için birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 15:16:00
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 19:40:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?