4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

ETSO'dan teşvik paketine destek

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, bölge için umut olan teşvik paketinin daha faydalı olabilmesi için, geçmiş döneme ait yatırımların da kapsama dahil edilmesi gerektiğini söyledi.


ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan teşvik ve istihdam paketinin geçmiş dönemlerde açıklananlardan farklı olduğunu bildirdi. Türkiye'nin 4 bölgeye ayrılmasını ve bölgelere ayrı ayrı teşvik uygulanmasını olumlu bulduklarını belirten Yücelik, paketten bölgede geçmiş dönemde yapılan yatırımların da yararlanması gerektiğini kaydetti. Teşvik ve istihdam paketine destek verdiklerini ancak bölgede hedefe ulaşılabilmesi için iki yeni düzenleme yapılması gerektiğini kaydeden Yücelik, paketin bölgeye yapılacak yeni yatırımları kapsadığını belirterek ancak istenen başarının sağlanabilmesi için mevcut yatırımların da teşvik kapsamına alınmasını istedi. Yücelik, bu konuda hükümet nezdinde girişimlerde bulunacaklarını bildirdi.


Erzurum'un da içinde bulunduğu 4. grup için açıklanan istihdam ve teşvik paketinde hizmet sektörünün olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu ifade eden Yücelik, "Hizmet sektörü Erzurum için çok önemli. Şu anda bir çok GSM şirketi, banka ilimizde hizmet sektörüne yatırım yapmayı planlıyor. Şayet hizmet sektörü de bu kapsam içine alınsaydı bölgeye daha çok yatırımcı çekme imkanı olurdu" dedi.


Konuyla ilgili olarak hazırlayacakları bir dosyayı hükümete sunacaklarını ve teşvik yasalaşmadan konuyu gündeme getireceklerini anlatan Yücelik, paketin bölgeye faydalı hale gelmesi için bu konuların önemli olduğuna değindi.

BANKALARA UYARI
Hükümetin ekonomiyi canlandırmak ve yatırımcılara destek olmak için getirdiği teşvik paketini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Yücelik, bu konuda bankalardan da anlayış beklediklerini söyledi. Bankalardan şimdiye kadar bölge esnaf, tüccar ve sanayicisine yönelik olumlu adımlar göremediklerini vurgulayan Yücelik, "Bölge insanı bu yapılanı unutmayacaktır. Bu sıkıntılı günler elbette geçecektir. Bizler, bugünlerde kim yanımızda kim değil iyi görüyoruz. Bankalardan bölge esnaf, tüccar ve sanayicisine biraz daha kolaylık sağlamalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Yücelik, Maliye, Bağ-Kur, SSK'nın da alacaklarını kademeli de olsa yeniden yapılandırmalarını talep etti.

ARSA HAZIRLANMASI
Teşvik ve istihdam paketinin yasalaşmasından sonra bölgeye gelecek yatırımcıların ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlık yapılması gerektiğini belirten Yücelik, bu konuda Valilik ve Belediye Başkanlıklarıyla bir toplantı yapmayı planladıklarını bildirdi. Erzurum'a yatırım yapacak işadamlarına arsa yeri olarak Erzurum-Ilıca karayolu üzerinde bulunan tarım aletleri fabrikasının yerinin ideal olduğunu vurgulayan Yücelik, bu konuda çalışma yapacaklarını belirtti.

İŞADAMLARINA ÇAĞRI
Paketin yasalaşmasından sonra ETSO olarak bölgeye yatırımcı çekebilmek için kolları sıvayacaklarını ifade eden Yücelik, "Büyükşehirlerde bulunan işadamlarıyla toplantılar düzenleyeceğiz. İster bölgemizden olsun, ister ülkemizin diğer bölgelerinde yatırımları bulunan işadamlarıyla toplantılar yapıp ilimize yatırım yapmaya çağıracağız" diye konuştu

İha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 11:07:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?