4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

ETSO'dan üyelerine kredi desteği

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Ziraat Bankası Erzurum Bölge Başkanlığı arasında uygun faiz oranlı kredi protokolü imzalandı.

ETSO Başkanı Lütfü Yücelik ile Ziraat Bankası Bölge Başkanı Süleyman Yalçın tarafından imzalanan protokole göre ETSO üyelerine kredi faiz oranından yüzde 8 oranında indirim yapılacak.

İmza töreni öncesi konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle sanayici ve tüccarın finans konusunda ciddi anlamda sıkıntı yaşadığını belirterek, imzalanan protokol ile ETSO üyelerine kredi anlamında destek sağlanacağını dile getirdi.

Ziraat Bankası ile yapılan kredi protokolüne göre üyelere 8 puan faiz indirimli kredi imkanı sağlanacağını anlatan ETSO Başkanı Yücelik, mevcut işyerlerinin çalışır durumda kalmaları için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi. Maliye ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) gibi kamu kurumlarının da ekonomik olarak zor günler yaşayan tüccara destek olması gerektiğini belirten Yücelik, piyasada yaşanan finans tıkanıklığını aşmak için bu tür kredilendirmelerin önemli olduğuna dikkat çekti.

Yücelik, yapılan anlaşma uyarınca Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin yazılmış çek veya protestolu senetlerin ödenmiş ve kaldırılarının yapılmış olması halinde de müracaatlarının kabul edileceğini söyledi.

Ziraat Bankası Bölge Başkanı Süleyman Yalçın ise, ETSO ile yapılan kredi protokolünün finans sıkıntısı yaşayan tüccara katkı sağlayacağına inandıklarını belirterek, "Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ile Ziraat Bankası arasında odaya kayıtlı üyelere cazip faiz oranları ile kredi imkanı sağlanmıştır. Oda üyelerinin kullanacağı taksitli kredilerde bu kredilere uygulanmakta olan cari kredi faiz oranından yüzde 8 kısa süreli nakit ihtiyaçlarını teminen kullanacakları borçlu cari hesap kredilerine ise cari faiz
oranından yüzde 5 oranında indirim yapılacaktır. Ayrıca oda üyelerinin kullanacakları kesin ve avans teminat mektuplarına ise yıllık yüzde 25 oranında indirim uygulanacaktır" dedi.

Yalçın, son dönemlerde sektörde en fazla kredi kullandıran banka olarak öne çıkan ve uygulamalarıyla sektöre öncülük eden Ziraat Bankası'nın tarımsal, bireysel ve ticari kredilerde büyük bir atılıma daha imza atarak Türkiye ekonomisine yeni bir soluk kazandırdığını belirtti. 'Bahar Paketi' adını verdikleri uygulamalarla tüketici kredilerinin faiz oranını yüzde 1.89'dan 0.997'a, konut kredilerinin faiz oranının yüzde 1.49'dan 1.29'a ve taşıt kredilerinin ise faiz oranlarının yüzde 1.75'ten 1.19'a düşürüldüğünü anlatan Yalçın, bahar müjdesi olarak tüm kredi türlerinde ödeme kolaylığı sağlayacak olan ödeme kolaylığı paketi ile ekonomiye yeni bir canlılık kazandırmayı amaçladıklarını dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 13:41:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?