4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

ETSO'ya yeni logo

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), meclis kararıyla yaklaşık 20 yıldır kullanılan kurum logo amblemini değiştirip patent hakkını elde etti.


ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, düzenlediği basın toplantısıyla kurumun yeni logo amblemini gazetecilere tanıttı. Özakalın, ETSO'ya kurumsal kimlik kazandırma çalışmaları kapsamında yaklaşık 20 yıldan bu yana kullanılan logo amblemini meclis kararıyla değiştirdiklerini belirtti.
Özakalın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kurumsal kimlik; herhangi bir kurum veya kuruluşun görünen yüzüdür. Kurum veya kuruluş ancak kendini bu şekilde ifade edebilmelidir. Bu ifadeler belli sınırları çizilmiş ve değişmez olmalıdır. Kurumsal kimlik kurumun imzasını taşımalı, belirli dönemlerde profesyonel çalışmalar neticesinde ve tasarımcıların ortak kanaatleri doğrultusunda değiştirilebilmelidir. ETSO olarak göreve geldiğimiz 5-6 aylık süre içerisinde çalışmalarına devam etmekte olduğumuz kurumsal kimlik ana başlığı altında logo, amblem ve patent tescili web sitesi, kurumsal kimlik kitapçığı ve tasarım çalışmalarımı sonuçlandırmış durumdayız. Geçen bu süre zarfında sözünü ettiğimiz çalışmalarımızı Aynet Bilgisayar, Ortadoğu Patent ve Mega Ofset yetkililerini ve yardımlarını bizden esirgemeyen Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Resim Bölümü’nün değerli hocalarını teşekkür ediyoruz."
Yeni logoda, Erzurum'un kültürünü, coğrafyasını ve sanayi tesislerini figüre eden motiflerin kullanıldığını dile getiren Özakalın, söz konusu logo motifinin de Türk Patent Enstitüsü tarafından resmi marka olarak koruma altına alındığını vurguladı.


Logo motifinde uluslararası saygın ve güvenilir şirketlerin tercih ettiği lacivert tonlara ağırlık verdiklerinin altını çizen Saim Özakalın, "ETSO'nun görsellik imajını zenginleştirmek ve üyelerin odaya bakış açısını değiştirmek istedik. Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edilerek koruma altına alınan yeni logomuzu kurumsal bütün etkinliklerde kullanacağız. Ayrıca, web sitemizi de değiştirip daha güncel hale getirdik." dedi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 17:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?