8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Evden bilet alımına ilgi büyük

EVDEN TREN BİLET ALIMINA İLGİ BÜYÜK

Türkiye Devlet Demir Yolları (TCDD) Erzurum Gar Müdürlüğü tarafından internet üzerinden yapılan bilet satışları ilgi görüyor. Bilgisayarlı sistemle birlikte vatandaşların sıra beklemeden biletlerini kendilerinin alabileceğini belirten yetkililer, "Vatandaşlar, evlerindeki bilgisayardan TCDD'nin internet sitesine girerek biletlerini alıyor. Böylece istasyona sadece trene binmek için geliyorlar" dedi.

TCDD'nin 2006 yılı kurumsal hedefleri doğrultusunda müşteri memnuniyetini ön plana çıkardığını kaydeden yetkililer, "Son yıllarda büyük rağbet gören trenlerde vatandaşın rahatça seyahat edebilmesi için yenilikler yapan kurumumuz, başlattığı uygulamayla bilet alımlarını da kolaylaştırıyor. İnternetten bilet satışı, yer rezervasyonu, reddiyat ve danışma gibi işlemler bilgisayar üzerinden yürütülüyor” diye konuştular

Önceden istasyona gelerek bilet alan vatandaşların artık evlerinde bulunan internetten işlemlerini yaptıklarını anımsatan yetkililer, “Zaman tasarruf eden müşterilerimiz, bireysel olarak yaşanan hatalardan da kurtulmuş oluyor. Ayrıca yeni uygulama ile yolcu trenlerinde işyerlerine tahsis edilen sınırlı sayıdaki yer kontenjanı uygulamasına son verildi. Yolcuların taleplerinin anında karşılanması için ülke genelinde çalıştırılan tüm yolcu trenleri için istasyonlardan bilgisayar aracılığıyla bilet satılabilecek” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2010 Cumartesi 12:42:02
Güncelleme :30 Ekim 2010 Cumartesi 12:49:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?