4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Evlilik kriz tanımıyor

Erzurum’da geçtiğimiz yıl Ocak-Haziran ayları döneminde gerçekleştirilen evlilik sayısı 2 bin 100 iken yaşanan ekonomik krize rağmen bu yıl aynı dönemde evlenenlerin sayısı 2 bin 500'ü aştı.

Merkez Yakutiye Belediyesi evlendirme memuru Mensur Akdemir, günde en az 15 ila 20 arasında nikah kıydıklarını söyledi. Yaşanan ekonomik krize rağmen yuva kuran çiftlerin sayısında geçen yıla oranla artış olduğunu vurgulayan Akdemir, “Yuva kuranlar büyük sıkıntı çekiyor. Evlenenlerin mutlaka ailesini geçindirebilecek geliri olmalı. Aksi takdirde çiftler kısa sürede mahkeme yolunu tutuyor. Geçen yıl 123 çift geçimsizlik sonucu mahkeme kararı ile boşandı. Nikah memurunun karşısına geçmek kadar kurulan yuvayı da sağlam ayaklar üzerinde tutmak lazım. Bölgemizde örf ve adetler gereği boşanmaya sıcak bakılmıyor. Büyüklerin devreye girmesi ile bu evlilikler zorda olsa sürdürülmeye çalışıyor. Ama Batı'da bu böyle değil. Boşanmalar yüzde 40'ın üzerinde" diye konuştu.

Evlilik işlemlerini yaptırmak için eşi ile birlikte nikah memurunun karşısına geçen 23 yaşındaki Hanifi Karslıoğlu, yuva kurmak için en az 30 bin liraya ihtiyaçlarının olduğunu belirtti. Karslıoğlu, “Çevdemdekiler gibi bende eş, dost yardımı ve borç para ile evleniyorum. Evlilikte erkeklerin belini büken en büyük neden gelinlerin kayın valide ile birlik oturmayıp, ayrı bir ev istemesi. 'Türkiye'de kriz var evlenmeyelim' dersek bir ömür boyu bekar kalırız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 13:42:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?