7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Ezel Akay öğrencilerle buluştu

EZEL AKAY ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 6. Kar Film Festivali programı çevresinde yönetmen Ezel Akay öğrenciler ile bir araya geldi. Öğrenciler ile sinema sektörü ve yönetmenlik üzerine sohbet eden Akay, kendisini bir yönetmen olarak değil bir hikaye anlatıcısı olarak gördüğünü belirtti.

Ünlü yönetmen, İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda yönetmenlik kavramının kendisine anlamsız geldiğini çünkü bir işi yönetmekle bir filmi yapmak arasında çok fark olduğunu söyledi.

Ezel Akay şunları söyledi; “Ben yönetmen değilim. Bir filmin sahibi de değilim. Bir Ezel Akay filmi denilmesinden hoşlanmıyorum. Bunlar bana ahlak dışı geliyor. Bizler yönetmen değil bir hikâyenin anlatıcılarıyız. Yönetmenlik kavramı ve bir filmi yapmak bir hikâyeyi anlatmak çok farklı…biz yönetmenler bir şeyi yönetmiyoruz. Ve bir filme Ezel Akay filmi denmesini doğru bulmuyorum. Çünkü o filmi tekbir kişi yapmıyor. Bir çok insan ona emek veriyor onu ortaya koymak için çaba sarf ediyor ”

Her fırsatta öğrenciler ile buluşmaktan hoşlandığını belirten Akay,”Bugün burada sizlerle olmak beni çok mutlu etti. Ben sadece buraya değil hangi üniversiteye çağırırlarsa gidiyorum. Çünkü ben bu tür toplantılarda sizler sohbet ede ede konuşmayı öğrendim.”

Sinema sektörü üzerine konuşan Ezel Akay Türkiye’de sinema sektöründe 30 yıllık bir boşluk oluştuğunu ve bunun hem siyasi hem de politik nedenler olduğunu ve Türkiye de 1970’lerde ve 80’lerde sinema sektörünün daha iyi olduğunu insanların sinemaya daha çok önem verdiğini belirtti. Film çekmek konusunda öğrencilere tüyolar veren Ünlü yönetmen, film çekmenin çok kolay olduğunu, bakmasını bilince her şeyden bir film yapılabileceğini vurguladı.

Ünlü yönetmen Ezel Akay, daha sonra şunları kaydetti; “Hep belirttiğim gibi bizler birer yönetmen değil hikaye anlatıcılarıyız. İnsanlık denen kavramı oluşturanda anlatıcılık özelliğidir. Ve biz hikaye anlatıcıları anlatacak bir hikayemiz olduğunda bir filmi ortaya koyabiliriz. Ben en son “7 Kocalı Hürmüz” filmini anlattım. Ve Kadınlarla ilgili politik bir film… Yani demek istediğim eminin sizlerinde anlatmak istediği birer hikaye vardır.”

Akay, söyleşinin ardından öğrencilerin afişlerini imzaladı.

EZEL AKAY ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU
EZEL AKAY ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU
EZEL AKAY ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 11:49:00
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 14:16:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?