8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Faik Yüksel 91 metre atladı

FAİK YÜKSEL 91 METRE ATLADI

Erzurum’un kayakla atlama dalında yetiştirdiği önemli sporculardan biri olan 16 yaşındaki Faik Yüksel, bu kez de 91 metre atlamayı başardı.

Kayakla atlamada her geçen gün yıldızı parlayan Faik Yüksel, 1-4 Temmuz 2010 tarihlerinde Slovenya’da yapılan Kayakla Atlama Kıta Kupası Şampiyonasında yine uçtu. Genç yıldız, 110 metrelik atlama kulesinden 91 metrelik bir atlama gerçekleştirerek, önemli bir başarıya imza attı. Genç sporcumuzun yaşıtlarından daha büyük sporcular arasından sıyrılarak şampiyondan sadece dokuz metre kısa atlaması Türk kayak camiasında ve Erzurum’da sevinçle karşılandı.

DÜNYA ŞAMPİYONUNA KAFA TUTTU

Faik Yüksel, Kayakla Atlama Dünya Şampiyonasında, 110 metrelik kulede 91 metrelik bir atlama gerçekleştirirken, dünya şampiyonuna kafa tuttu. Erzurumlu yıldız kayakçı, büyükler kategorisindeki rakipleri ile başa baş mücadele ederken, bir çoğunu geride bıraktı ve dünya şampiyonu olan sporcudan sadece 9 metre daha kısa atladı. Erzurum’un en gözde sporcularından biri olan Faik Yüksel, bir gün dünya şampiyonluğu kürsüsünde birinci sıraya çıkacağını söyledi.

ÇİNTİMAR’DA BAŞARILI OLMUŞTU

Erzurumlu bir diğer kayakla atlamacı Muhammet İrfan Çintimar’da geçtiğimiz kış yapılan şampiyonada kendinden yaşça çok büyük olan ve dünyada adından söz ettiren sporcularla yarışarak dikkatleri üzerine çekmişti. Çintimar 85 metrelik atlayışı ile alkış alırken, ilerisi için ümit vermişti. Erzurumlu sporcuların büyük başarısı şehirde sevinçle karşılandı. Kayakla atlamanın yıldızları, adrenalin yükselmesine sebep olan bu önemli spor dalında dünyanın en iyisi olmak için yoğun bir şekilde çalışırken kamplardan kamplara koşuyorlar, Kayakla Atlama Milli takımı, bu yaz Avusturya ve Slovenya’da kamp yapmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 13:47:00
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 14:24:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?