4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Fakir ailelere 200 ton kömür

Erzurum’un Narman ilçesinde bin 200 ton kömür dağıtımı gerçekleştirildiği bildirildi. Bin 200 aileye birer ton kömür veren kaymakamlığın, bin tonluk kömür talebine de olumlu cevap verildiği açıklandı.

Narman Kaymakamı Alper Tanrısever, kış mevsiminin ağır geçtiği ilçede Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyeti olarak ilçe merkezi ve köylerinde gerçekten ihtiyaç sahibi olan aileleri belirlediklerini söyledi. Yapılan sıkı kontroller sonucunda isimleri belirlenen bin 200 aileye birer ton olmak üzere bin 200 ton kömür dağıtımının gerçekleştirildiğini anlatan Tanrısever, 270 ton kömürün ilçe merkezinde kalan 930 tonun ise bağlı köylerde oturan vatandaşlara verildiğini kaydetti.

Kömür dağıtımı sonrası yaptıkları çalışmalarda halen ihtiyaç sahibi olduğunu belirlediklerini aktaran Kaymakam Tanrısever, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğüne ek olarak bin tonluk kömür talebinde de bulunduklarını açıkladı. Ek kömür talebinin olumlu karşılandığını vurgulayan Tanrısever, kısa sürede alımı gerçekleştirilecek olan kömürün ilçede dağıtımı yapacaklarını söyledi.
Narman Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın çalışmalarını da değerlendiren Kaymakam Alper Tanrısever, fakir halkın yanı sıra eğitim-öğretimlerini sürdüren öğrencilere de yardım eli uzattıklarını açıkladı. Narman Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden de yoğun talep aldıklarını ifade eden Tanrısever, “Mütevelli heyetimiz, bu öğrencilerimizin değerlendirip çocuklarımızı da mağdur etmeyerek, vakfımızın imkanları dahilinde onlara da yakacak yardımında bulunmak için çalışıyoruz. Devletimiz fakır ve muhtaç ailelerimizin her zaman yanındadır. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar ilçemizde muhtaç olup ta kömür almayan hiçbir vatandaşımız kalmayacak.”dedi.

İha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 10:02:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?