4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Fakülteler kıyasıya yarıştı

Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen bilgi yarışmasında fakülteler kıyasıya yarıştı. Oldukça çekişmeli geçen yarışmada renkli görüntüler yaşandı.

Radyo Televizyon ve Sinema Eğitim Topluluğu tarafından hazırlanan ve yapımcılığını Jale Alcan’ın yaptığı ‘Fakülteler Yarışıyor’ bilgi yarışması başladı. 20 fakültenin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmanın ilk elemeleri Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Bilgi yarışmasının ilk gününde Fen Fakültesi ile Edebiyat Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi ile Veterinerlik Fakültesi karşı karşıya geldi. Fakülte öğrencilerinin arkadaşlarına tezahüratlarıyla destek verdiği yarışmada, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi rakipleri karşısında başarılı olarak ön elemeyi geçen fakülteler oldular.

Haziran ayına kadar periyodik olarak devam edecek yarışmada önümüzdeki haftalarda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi ile, Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile, İletişim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile, Eğitim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ile, Erzurum Sağlık Yüksekokulu, Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu ile, Yabancı diller Yüksekokulu, Erzurum Meslek Yüksekokulu ile ve Ziraat Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ile yarışacak.

İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Görevlisi Jale Alcan, Atatürk Üniversitesi’nde şimdiye kadar böyle bir bilgi yarışmasının yapılmadığını ve bir ilki gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Alcan, “Amacımız, öğrencilerimizin bilginin yarıştığı programlarda katılımcı olmalarını sağlamaktır” dedi.

İnsan hayatında en önemli hazinenin bilgi olduğunu vurgulayan Alcan, “Bilgi gerek zaman olarak, gerek emek olarak uzun bir süreyi kapsıyor. Bu kadar zor ve değerli olan hazinenin paylaşımının da önemli olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimiz, bu yarış esnasında hem bilgi alışverişinde bulunacaklar hem de eğlenecekler” diye konuştu.
Yarışma sonrası TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği sanatçısı Aysun Gültekin verdiği konserle öğrencilere ve davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 13:12:23
Güncelleme :5 Nisan 2009 Pazar 13:25:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?