4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Faruk Özak Erzurum'a geldi

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, 2011 Üniversite Kış Oyunları kapsamında yapılan yatırımları incelemek üzere Erzurum'a geldi.


Erzurum Valiliği'ni ziyaretinin ardından 2011 Koordinasyon Merkezine geçen Bakan Özak, burada AK Parti Milletvekilleri Fazilet Dağcı Çığlık, Vali Sami Bulut, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Oyunlar Genel Koordinatörü Mehmet Atalay, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Gençlik ve spor İl Müdürü Fatih Çintımar, bazı federasyon başkanları ve kamu kuruluşlarının temsilcileri ile toplantı yaptı.
2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları Hızırlık ve Düzenleme Kurulu toplantısında 2011 için yapılan yatırımları değerlendiren Bakan Özak, toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede hazırlıkların planlandığı şekilde devam ettiğini söyledi.


Tesislerle ilgili programda herhangi bir sorun yaşanmadığını dile getiren Bakan Özak, kamulaştırma ile ilgili sorunlarında asgariye indirildiğini ve çözüme kavuşturulduğunu söyledi. 2011 öncesi tesislerin dışında alt yapı anlamında yapılması gereken çalışmaların planlandığını ifade eden Bakan Özak, karayolları, TEDAŞ ve Telekom'un talepleri ve yapması gereken çalışmalarla ilgili değerlendirmelerin yapıldığını ve çalışmaların Ankara'dan takip edileceğini bildirdi.
2011 öncesi her şeyin kontrol altında olduğunu ve yöneticilerin bir takım ruhu ile çalışmaları yürüttüğünü söyleyen Bakan Özak, FİSU heyetinin Ekim ayı içerisinde Erzurum'da hazırlıklarla ilgili incelemede bulunacağını ve Kasım ayında da FİSU başkanının Erzurum'a gelerek hazırlıkları yerinde göreceğini söyledi.
Tesislerle ilgili çalışmaların ardından önümüzdeki aylardan itibaren organizasyon, gönüllüler, sponsorlar ve eğitim çalışmalarına başlayacaklarını söyleyen bakan Özak, 2011'in Erzurum için milat olacağını belirtti. Yapılacak tesislerle Erzurum'un büyük bir cazibe merkezi haline geleceğini kaydeden Özak, Palandöken Kayak Merkezi'nin önder ve örnek olacağını vurguladı. Kaynak konusunda herhangi bir sorun yaşamadıklarını ve 2010 yılı sonuna kadar bütün hazırlıkların tamamlanmış olacağını dile getirdi.


Bakan Özak, daha sonra yapılan yatırımları gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 17:26:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?