9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZURUM

Felçli kadın hapis cezasını evinde çekti

Erzurum'da su parasını ödeyemediği için icraya verildikten sonra mal beyanında bulunmayan 50 yaşındaki felçli kadın, verilen 10 günlük hapis cezasını evinde çekti.

Erzurum 2. İcra Mahkemesi, biriken bin 688 YTL su borcunu ödemediği için icraya verilen Şaziye Ağdaş'ı mal beyanında bulunmadığı için 10 gün disiplin hapis cezası verdi. Ağdaş'ın felçli olduğunu göz önüne alınarak, hapis cezasının evinde çekmesine karar verildi.

Hapis cezası olmanın şokunu yaşan ve 22 kasımdan itibaren cezasını çekmeye başlayan Ağdaş, rahatsızlığı nedeniyle evinden dışarı çıkamadığını belirterek, ”Zaten evden çıkmıyordum ama ne olursa olsun hapis cezası kötü bir şey” diye konuştu.

Eşinden kalan üç aylık bin YTL ile gelini, torunu ve oğluna bakmak zorunda kaldığını anlatan Ağdaş, “Büyük oğlum, gelinim ve çocuğunu bırakarak İstanbul'a gitti. Küçük oğlumda işsiz. Biriken su paralarını ödeyemedim” diye konuştu.
Evlerinin suyunun borcu nedeniyle kesik olduğunu anlatan Ağdaş, biriken borcu ödeyecek gücünün olmadığını sözlerine ekleyerek, şunları söyledi:

“Beş yıldır felçliyim. Birisinin yardımı olmadan yürüyemiyorum. Benim durumda olan birinin icraya verilmesi üzücü. Kanunlarımız sayesinde cezamı evimde çektim. Evden çıkıp çıkmadığımı denetlemek için iki sivil memur evimizi denetliyordu.”
A.A
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2006 Pazartesi 12:45:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin ünlü IP: 85.108.89.xxx Tarih : 7.12.2006 23:36:41
teyzemize geçmiş olsun.allah teyzemize yardım etsin.devletimiz bu kadına çocuğuna sahip çıkması gerekir.acılı çok insanımız var. allah herkese sabırlar versin. ülkemizde kanunların işlemesi elbette herkesin arzu ettiği bir durumdur. ülkemizde binlerce zengin vergi kaçırıyor.binlerce insan kaçak elektrik kullanıyor. ne garip bunlar yakalanmıyor. devletim ne olur fakir fukara için yumuşak olun. caniler hırsızlar tecavüzcülerin yakasına yapışın. devletim ne olur eğitim kalitisini artırın. tabi ülkemizde çok hayırsever milletine devletine bağlıinsanımız var.allah bu hayırseverlerin sayısını artırsın inşallah.