6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Fen Edebiyat Fakültesi ikiye bölünecek

Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, iki ayrı fakülteye dönüştürülecek. Bakanlar Kurulu tarafından da onaylanan karara göre Fen ve Edebiyat olarak iki ayrı fakülte kurulacak. 

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’nün Fen Edebiyat Fakültesi’nin kapatılarak yerine Fen ve Edebiyat Fakülteleri kurulması talebi YÖK’te kabul edildikten sonra Bakanlar Kurulu’na sevkedildi. YÖK’ün teklifini görüşen Bakanlar Kurulu, Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesini kapatarak yerine Fen Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi kurulmasına karar verdi. 

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, Fen Edebiyat Fakültesi’nin iki ayrı fakülteye dönüştürülmesi amacıyla daha önce de talep yapıldığını belirterek, “Biz göreve geldiğimiz de bu konuyu yeniden gündeme getirdik. YÖK’e ilettiğimiz talebimiz olumlu bulunarak Bakanlar Kurulu’na sunuldu. Konuyu görüşen Bakanlar Kurulu, Fen Edebiyat Fakültesi’nin Fen ve Edebiyat Fakülteleri’nin kurulmasına karar verdi. Artık Fen Edebiyat Fakültesi iki ayrı fakülte olarak hizmetine devam edecek.”dedi. 

Fen ve Edebiyat Fakültelerine önümüzdeki günlerde ayrı ayrı yönetimler atanacağını belirten Prof.Dr. Koçak, “Yeni kurulacak fakültelerimize yeni dekan ve idareciler atanacak. Her ikisinin de ayrı ayrı yönetimleri olacak. Yeni kararla eğitim-fakültelerimizde öğretim kalitesi bakımından daha iyi seviye gelecek.”diye konuştu.
Rektör Prof.Dr. Koçak, yeni dönemde Atatürk Üniversitesi’ne yeni fakülte, yüksek okul ve bölümlerin açılması için çalışmaların devam edeceğini bildirdi. 

BAŞARILI BİR EĞİTİM DÖNEMİ DİLEĞİ 

Bu arada Atatürk Üniversitesi’nde 2008-2009 öğretim döneminin 6 Ekim günü huzur içinde başladığını belirten Prof.Dr. Hikmet Koçak, yeni dönemin başarılı geçmesini temenni etti. 

BAKAN AKDAĞ KATILACAK 

Öte yandan Atatürk Üniversitesi 2008-2009 öğretim yılının başlaması sebebiyle 9 Ekim Perşembe günü tören düzenlenecek. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın da katılacağı açılış töreninin ardından Yargıtay eski Başkanı Doç.Dr. Sami Selçuk açılış dersi verecek. Selçuk, açılış dersinde ‘Türkiye'de Demokrasi’ konusunu ele alacak.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 16:01:21
Güncelleme :8 Ekim 2008 Çarşamba 16:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?