4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Fen fakültesine laboratuar açıldı

Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Öğrenci Bilgisayar laboratuarı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın da katıldığı törende açıldı.
 
Törende konuşan Rektör Koçak, Atatürk Üniversitesi’nin tamamını içine alacak şekilde daha modern ve ileri teknolojilerin kullandığı laboratuarlar açmak istediklerini söyledi.

Laboratuarların bilimsel çalışmanın vazgeçilmez bir parçası olduğunu ifade eden Koçak, “Bilgi, teknoloji, her gün değişiyor. Bizi düşen bu gelişmeleri yakından takip etmek ve hızla adapta olmaktır. Üniversitemizde bu tür laboratuarlarda görev yapan akademik personele büyük iş düşüyor. Arkadaşlarımız özveriyle çalışıyorlar zaten. Bu imkanları en iyi şekilde kullanıp ses getiren sonuçlar almak için daha çok gayret göstermeliler” diye konuştu.

Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu da açılışta yaptığı konuşmada, Fen Fakültesi’nin geçen yıl Bakanlar Kurulu kararıyla Edebiyat Fakültesi’nden ayrılarak bağımsız hale geldiğini hatırlatarak, fakültenin daha iyi bir konuma gelmesi için gayret içinde olduklarını söyledi.

Verdiği destekten dolayı Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak’a teşekkür eden Küfrevioğlu, açılışı yapılan Bilgisayar Laboratuarının, Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Aydın, Doç. Dr. Murat Özdemir ve Araştırma Görevlisi Turgut Yeloğlu’nun Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında, yaklaşık 50 bin TL’lik bir harcamayla yeniden kurulduğunu anlattı.

Laboratuarda, Matematik Bölümü yanında, Kimya ve Biyoloji Bölümleriyle Eczacılık Fakültesi gibi birimlere lisans ve lisansüstü düzeyde Bilgisayara Giriş, Bilgisayar Programlama ve çeşitli paket program dersleri verileceğini ifade eden Küfrevioğlu, 33 adet bilgisayarın dört çekirdekli işlemci yapısıyla Üniversitenin en üst düzey laboratuarı olma özelliği taşıdığını bildirdi.

Dekan Küfrevioğlu daha sonra şunları söyledi; “Fizik, Matematik ve Biyoloji Bölümleri okuma salonları, Fizik ve Biyoloji Bölümleri Seminer ve Toplantı salonları yeniden düzenlenerek daha ferah mekânlar haline getirilmiştir. Böylece yapılan hizmetlerle öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz için daha nezih ortamlar oluşturma gayreti içindeyiz. Ayrıca Kimya Bölümümüz döner sermaye kapsamında yaptığı analizleri yeniden düzenlemiş, NMR, XRD, IR, STM/AFM Görüntüleme, HPLC, Elementel Analiz, GC-MS, Spektroflorometre cihazları ile sıvı azot üretim ünitesinin kullanımıyla ülkemizin değişik bilimsel kurumlarına önemli hizmetler vermektedir. Üniversitemizin bilimsel gücünü artırmaya yönelik gayretlerimiz devam edecektir. Bilindiği gibi bir Üniversitenin bilimsel gücünü gösteren en önemli gösterge uluslar arası düzeyde yapılan makalelerdir.

Fakültemiz bugüne kadar üniversitemizde yapılan makalelerin yüzde 26'sını bu makalelere yapılan atıflar noktasında da yüzde 36'ını üstlenmiştir. Fakültemizin bu konumlara gelmesinde emeği geçen bütün akademik ve idari personelimize huzurlarınızda minnet duygularımı ifade etmek isterim.”
Açılışa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, fakülte dekanları ve öğretim üyeleri katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 12:03:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?