7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

FIFA sözünü tuttu

FIFA SÖZÜNÜ TUTTU

Türkiye'nin spor adına bugüne kadar yapılan en önemli projeler arasında parmakla işaret edilen ve örnek gösterilen Anadolu Spor Akademisi (ASA) Projesi'ne, FIFA yönetimi destek için Eylül'de ülkemize gelecek.

Erzurum'da filizlenen ve dünyanın kısa sürede ilgi odağı haline gelen ASA'ya bugüne kadar manevi desteklerini veren FIFA Başkanı Sepp Blatter'in Türkiye'ye gelmek için hazırlık yaptığı öğrenildi. FIFA ekibinin Türkiye'de Doğu Anadolu Bölgesi'nin umudu haline gelen projeye arka çıkarak, gereken adımları atacağı bekleniyor.

Ağrı'da kurulan takımla İsviçre'de herkesi heyecanlandıran ve aldığı başarılı sonuçlarla bir anda dikkatleri üzerine çeken daha sonra Hakkari'den kurduğu futbol takımıyla dünyanın devlerini dize getiren ASA için Eylül ayı büyük önem taşıyor. Kurulan hayallerin bir bir gerçeğe dönüşmesinin ardından ASA'yı yakın takibe alan FIFA yetkililerinin Eylül ayında Doğu Anadolu Bölgesi'ne çıkartma yaparak, projeye destek verecek. FIFA Başkanı Sepp Blatter'in Türkiye'ye özel bir ekip göndererek ASA'nın çalışmalarını

yakından izlettireceğinin kendilerini heyecanlandırdığını kaydeden Anadolu Spor Akademisi Projesi Genel Koordinatörü Özcan Şimşek, "Sayın Blatter, Ağrı'nın eski Valisi Mehmet Çetin'in ağzından projeyi dinlediğinde nasıl heyecanlanmıştıysa aynı heyecanı bugün biz yaşıyoruz. FIFA'nın bölgemize çıkartma yapmasının gururu kelimelerle anlatılmaz" dedi.

BLATTER: GÖĞSÜMÜZ KABARIYOR

İsviçre'de FIFA Başkanı Sepp Blatter'in heyecanını gizleyemeyerek, "Arkanızdayım, her türlü desteği vermeye hazırım" dediği geçtiğimiz Şubat ayından bugüne kadar geçen süreçte gelinen noktanın küçümsenmeyecek kadar önemli olduğunu vurgulayan Şimşek şöyle konuştu, "O dönemde Ağrılı miniklerimizin başarılarıyla herkes bize imrenerek bakıyordu. O dönemden bugüne kadar ASA; hem Türkiye'de, hem de yurt dışında başarılı çalışmalara imza atarak dünyanın dikkatini üstünde topladı. Almanya'da düzenlenen turnuvada

Hakkarili minikler ikinci olunca insanlar, 'ASA ekibini kimse tutamaz' diyerek bizden övgüyle bahsediyordu. İnsanların övgülerini kazanmak bizleri mutlu ediyor. İsviçre'de düzenlenen Swissmasters- Aargau U-11 turnuvasına katılan Anadolu Spor Akademisi daha sonra Almanya'da düzenlenen futbol turnuvasında da Türkiye'ye üç kupa getirdi. Şimdi de zorlu bir sınava çıkıyoruz. FIFA heyeti Türkiye'ye gelince inanıyorum ki, yeni başarılara yelken açan ASA'yı dünya farklı bir gözle görecek. Şimdiden FIFA Başkanı

Blatter ve Asistanı Ahmet Schaffer'e sonsuz teşekkürler."

HAKKARİ'NİN GÖZ BEBEĞİ OLDULAR

Sürekli taş atan çocuklar olarak gündeme gelen ancak ASA sayesinde futbolda yeteneklerini sergileyerek önemli başarılar sağlayan Hakkarili minikler şehrin adeta nazar boncuğu oldu. Hakkari Valisi Muammer Türker ve Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut'un yakın ilgisi Ekim ayında özel bir turnuva için Hollanda'ya gidecek olan futbol takımının moralini yüksek tutuyor.

ÖZCAN ŞİMŞEK: EKİP RUHUYLA BAŞARDIK

Anadolu Spor Akademisi Genel Koordinatörü Özcan Şimşek, bugüne kadar gelinen noktada ekip ruhunun önemli olduğu belirterek, "Katıldığımız turnuvalarda ve FIFA'nın yakın ilgisinin tek bir nedeni ve ekip başarımsı. Ekip iyi olunca başarılarda ardı arkasına gelmeye başlıyor. ASA'nın kısa sürede bu kadar başarıya imza atmasının arkasında ekip ruhu var" dedi.

MEHMET KAYRIM: ÜÇ KUPA YETMEZ

Anadolu Spor Akademisi Projesi Teknik Direktörü Mehmet Kayrım, Ağrılı miniklerin İsviçre'de, Hakkarili miniklerin Almanya'da aldığı başarıların tesadüf olmadığını belirterek, ''Çocuklarımız başaracaklarına sonuna kadar inanıyordu. Ve başardılar'' dedi.

Ekim ayında Hollanda'da düzenlenecek olar futbol turnuvasına karma bir ekip götüreceklerinin altını çizen başarılı Teknik adam Kayrım, ''Almanya'dan üç kupayla döndük. Ama bu kez üç kupa ile yetinmeyeceğiz. Hedefimiz daha güzel başarılar elde etmek. Futbolcularıma güveniyorum. Onlar hepimizin göğsünü yine kabartacak'' diye konuştu.

FIFA SÖZÜNÜ TUTTU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2010 Pazartesi 17:46:00
Güncelleme :26 Temmuz 2010 Pazartesi 22:22:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?