4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Filistin'e sanatçı desteği

Ülke genelinde Filistin'e yönelik başlatılan yardım kampanyasına Erzurumlu ünlü Türk Halk Müziği sanatçısından destek geldi. 

TRT Erzurum Radyosu emekli ses sanatçısı Raci Alkır, kampanyaya destek veren herkese kaset hediye edeceğini açıkladı. Filistin'de yaşanan insanlık dramına yönelik ülke genelinde başlatılan yardım kampanyalarına destek çığ gibi büyüyor. Ünlü sanatçı Raci Alkır, TRT Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan yardım kampanyasına destek amacıyla yardımda bulunan herkese kaset hediye edeceğini söyledi. 

Erzurum folklorunun son 50 yılına damgasını vuran TRT Erzurum Radyosu emekli ses sanatçısı Alkır, Filistin'de yaşanan insanlık dramına karşı herkesin bir şeyler yapması gerektiğini söyledi. Filistin'de yaşananların bir insanlık suçu olduğunu kaydeden ünlü sanatçı Alkır, "Burada yaşananları bir insanlık dramı olarak görüyorum. Bu olaylar karşısında çaresizliğin üzüntüsünü yaşıyorum. Herkesin imkanları dahilinde yardım kampanyasına destek olmasını bekliyorum. Ben de kampanyaya katkı sağlayan herkese kaset
hediye edeceğim" diye konuştu.

ERZURUM TÜRKÜLERİNİN KAYNAK KİŞİSİ OLDU 

Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Raci Alkır, 1933 yılında Erzurum'da doğdu. Asıl mesleği terzilik olan Raci Alkır, 1955 yılında Erzurum Halk Oyunları ve Türküleri Derneği'nde sanat hayatını başladı. 1960 yılında Doğu'dan Sesler Korosu'na girdi. 1966 yılında terziliği bıraktı. 1971 yılında TRT Erzurum Radyosu Halk Müziği Korusu'na girdi. Kısa sürede halkın sevgisini kazanan Raci Alkır, Kars'tan Edirne'ye kadar hemen her yörenin türküsünü okudu. Erzurum'un yetiştirdiği Alvarlı Muhammet Lütfi Efendi'nin ve İbrahim Hakkı Hazretleri'nin eserlerini okudu. Yaptığı derlemeler birçok sanatçı tarafından seslendirildi. Türk Halk Müziği'ne yayla havası, tatyan, ağıt, kırık, divan müstezat ve uzun hava tarzında 80 parça kazandırdı. 1983 yılında emekli olan Raci Alkır'ın seslendirdiği eserler doktora konusu oldu. Bir eseri de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın hazırladığı CD'de yer aldı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 14:23:20
Güncelleme :3 Şubat 2009 Salı 14:37:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?