7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Film ekibinden yöneticilere ziyaret

AZİZİYE FİLM EKİBİ’NDEN YÖNETİCİLERE ZİYARET

Aziziye Destanı’nı beyaz perdeye taşıyacak ekip, Erzurum’da gezi ve incelemelerde bulunarak yöneticilerle bir araya geldiler.

Filmin geçeceği mekanları belirlemek üzere incelemelerde bulunan Yapımcı Sebahattin Kat, Yönetmen Avni Kütükoğlu, Dekoratör ve Oyuncu Selahattin Taşdöğen ile oyuncular Levent Ülgen ve Çiğdem Suyolcu tarihi destana ismini veren Aziziye ilçesinin Belediye Başkanı Fatih Cengiz’i makamında ziyaret ettiler.

Başkan Cengiz, filmin, saklı bir destanın ulusal vizyona taşınmasının yanında, tarihi ve kültürel dokusuyla ön plana çıkan Erzurum’un tanıtımına büyük destek sunacağını belirtti. Yerel yönetimlerin şehrin kalkınması ve tanıtımı noktasında sorumluluk üstlendiğini ifade eden Başkan Cengiz, Aziziye’nin imkanları kısıtlı bir belediye olduğunu ve tüm kaynaklarını ilçe halkının huzuru, refahı ve çağdaş standartlarda hizmet alabilmeleri için seferber ettiğini belirterek, Erzurum tarihi için büyük önem arz eden filme lojistik destek sunacaklarını ifade etti. Başkan Fatih Cengiz, Erzurumlu olan Yapımcı Sebahattin Kat’ın 2003 yılında kirve dizisiyle başlayan Erzurum’un tanıtımı ve saklı kalan zenginlikleri, tarihi değerleri ortaya çıkarma girişimlerinin takdirle karşılanması gerektiğini, başta yerel yöneticiler olmak üzere, sivil toplum örgütlerinden en küçük esnafa varıncaya kadar her kesimin destek olması gerektiğini ifade etti.

KÜTÜKOĞLU: TARİHİ PROJELER, YAPIMCILAR İÇİN CESARET İSTER

Daha sonra Başkan Fatih Cengiz ile birlikte Vali vekili Nurullah Aktaş’ı ziyaret eden ekip, film hakkında bilgi verdiler. Yönetmen Avni Kütükoğlu, tarihi vizyonu beyazperdeye taşıyan projelerin hem maliyetli, hem de meşakkatli işler olduğunu söyledi. Tarihi film çekmenin zorluğuna dikkat çeken Kütükoğlu, “Destanın yazıldığı dönem çekileceği için maliyetten daha çok, emek ve dayanışma önemli… Kahramanlık ölçülerinin anlatıldığı bu tür eserler bir kez çekiliyor, kötü bir sonuç ortaya çıkarsa, yerine koyma şansınız yok. O yüzden bu tür çalışmalar yapımcılar adına cesaret isteyen projelerdir. Bölge halkının desteğiyle yola çıktık. Yaklaşık 25 yılını sinemaya vermiş biri olarak, itinalı çalışmaları seçiyoruz. Yapımcı şirket böyle bir teklifle bana gelince çok heyecanlandım. Çünkü tarihte çok önemli yeri olan bir Nene Hatun’u çekiyorsunuz. Buradaki tarihi dokuyu görünce heyecanımız daha da arttı. İnşallah çok güzel bir eser ortaya çıkaracağız.” şeklinde konuştu.

Vali vekili Nurullah Aktaş da, olayın ciddiyetinin bilincinde olduklarını ifade ederek, şehir dışında olan Vali Sebahattin Öztürk ile istişare ederek, hangi kurumun projenin neresinde görev alacağı noktasında fikir alış verişinde bulunacaklarını belirtti.

Aziziye film ekibi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Coşkun’u da ziyaret ettikten sonra, yapımcılığını İsmail Bingöl’ün yaptığı TRT Erzurum Radyosu “Bizim Eller” programına konuk oldular.

AZİZİYE FİLM EKİBİ’NDEN YÖNETİCİLERE ZİYARET
AZİZİYE FİLM EKİBİ’NDEN YÖNETİCİLERE ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 15:44:04
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 17:07:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?